sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Raspunsul pentru o ofera de job


In momentul in care primesti o oferta de job te afli intr-o situatie fericita, mai ales ca ne aflam inca in perioada de criza financiara, iar piata locurilor de munca nu este tocmai un taram prea fericit. Totusi, in cazul in care primesti o oferta de munca trebuie sa pregatesti un raspuns cat mai potrivit si sa ii raspunzi in cel mai scurt timp angajatorului.

Analizeaza


Acorda foarte mare atentie propunerii primite. Citeste-o de 2 - 3 ori si analizeaza toate aspectele care iti sunt prezentate. Ia in calcul argumentele si pro ale jobului si compara taskurile, atributiile, programul de munca si salariul cu cele de la actualul job.

Chiar si asa, �nu te grabi sa dai pe loc un raspuns. Lasa-ti o "portita" pe care sa poti intra fara probleme chiar si peste o luna, dar numai in momentul in care tu consideri ca aceasta este cea mai buna varianta.

Raspunsul pentru acceptarea sau refuzarea ofertei de munca

Dupa ce ai analizat cu atentie propunerea, ar fi bine sa dai un raspuns in aproximativ 2 - 3 zile de la primirea ei. Incepe raspunsul prin a multumi angajatorului pentru oferta facuta si dai acestuia de inteles ca apreciezi si esti recunoscator pentru propunerea facuta.

Incearca formulezi raspunsuri cat mai clare si pozitive, iar in cazul in care esti tentat sa accepti propunerea, incearca sa stabilesti o intalnire.

Nu ezita insa sa ceri mai multe detalii despre job, despre activitatea pe care ar trebui sa o faci, despre programul de munca si alte informatii esentiale.

De preferat este sa eviti sa spui angajatorului ca accepti propunerea facuta inca de la inceput. Ia-ti timpul necesar pentru a te hotara si evita sa iei o decizie rapida in acest sens.

Daca totusi iti place foarte mult jobul, dar in paralel mai lucrezi undeva, nu poti decat sa ii propui angajatorului o solutie de compromis: o colaborare sau un program part-time, cel putin pana reusesti sa iti dai seama de anumite lucruri.


sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu