vineri, 20 ianuarie 2012

Cinci moduri în care poţi cumpăra fericirea


Un proverb cunoscut spune ca “Banii nu aduc fericirea”. Opozantii ideii au venit cu o continuare: “Poate ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin”. Si pentru a veni in sprijinul afirmatiei, cei de la Business Insider au facut o lista a lucrurilor pe care le poti cumpara si care contribuie la intretinerea starii de fericire, pe baza cercetarilor si a analizelor psihologice.


 Banii nu aduc fericirea, dar o intretin. 5 moduri in care fericirea poate fi cumparata
1. Cumparati mai multe “experiente” si mai putine bunuri materiale. 
Acest lucru inseamna ca, de-a lungul vietii, ceea ce ne alimenteaza mai mult starea de bine sunt vacantele si distractiile, decat masinile, casele sau televizoarele.
Potrivit unui sondaj, citat de publicatia americana, 57% dintre respondenti sunt de parere ca au fost mai fericiti atunci cand au avut diferite experiente care le-au facut placere, in timp ce doar o treime a spus ca s-au simtit fericiti cand si-au achizitionat un bun material.
 
2. Folositi-va banii pentru a face mici placeri celorlalti.
 
A darui altora va poate face sa va simtiti mai bine. Cercetatorii americani au facut un experiment pe studentii din campusul Universitatii British Columbia si le-au dat cecuri de 5 si 20 de dolari, cerandu-le sa cheltuiasca banii pana la sfarsitul zilei.
 
Seara, cand au fost sunati, profesorii au constatat ca cei care cheltuisera banii pentru a le face cadouri prietenilor se simteau mai fericiti decat cei care folosisera banii pentru ei.
 
3. Cumparati-va lucruri mici si multe decat unele foarte mari si scumpe.
 
Potrivit psihologilor, fericirea este asociata mai mult cu frecventa decat cu intensitatea experientelor care ne fac bine. Unul dintre motivele pentru care placerile mici, dar frecvente, sunt mai importante decat cele mari, dar rare, este acela ca oamenii se adapteaza repede.

 
Si cu cat pot intelege si explica un eveniment mai repede, cu atat se simt bine mai repede. Variabile cum ar fi noutatea, surpriza sau incertitudinea fac un eveniment sa fie mai greu de inteles si, ca rezultat, ii acordam mai multa atentie si ne adaptam mai greu.
 
4. Amanati cat mai mult consumarea unui eveniment.
 
Atunci cand pregatim un eveniment care va avea loc in viata noastra putem fi mai fericiti decat in momentul in care acesta se intampla, in consecinta, cu cat amanam mai mult unele lucruri, cu atat crestem gradul de fericire.
 
Cercetarile au aratat ca o persoana care cumpara o prajitura si o manaca pe loc este mai putin fericita decat una care amana sa manance prajitura, pentru ca aceasta simte placere si in perioada in care asteapta ca acest lucru sa se intample.
 
 
5. Evitati comparatiile cand mergeti la cumparaturi.
 
Verificarea mai multor optiuni ne poate distrage atentia de la importanta evenimentului in sine. De exemplu, comparatiile facute atunci cand mergem la cumparaturi si cautarea celei mai ieftine variante indreapta atentia clientilor mai mult spre a face diferenta intre mai multe optiuni valabile, decat asupra importantei shoppingului in sine, activitatea care, in general, ne creeaza o stare de bine.
 
In acest context, multi dintre noi putem alege o varianta care nu ne aduce o stare de bine, dar pe care o consideram cea mai potrivita. De aceea, ne simtim mai bine daca vom cumpara ceea ce ne place cu adevarat, decat dacavom face comparatii si vom alege din mai multe variante.


sursa:incont.ro

"Bună. Numele meu este Stephen Hawking". Expoziţia care ne poartă în lumea omului de ştiinţă, prezentată chiar de el - VIDEO


O expoziţie în onoarea lui Stephen Hawking a fost deschisă la Muzeul de Ştiinţă din Londra, pentru a marca împlinirea vârstei de 70 de ani a omului de ştiinţă.






Expoziţia include numeroase obiecte, documente şi fotografii din colecţia personală a profesorului, scrie dailymail.co.uk.













Printre obiectele expuse în muzeu se numără costumul purtat de Stephen Hawking în timpul zborului în spaţiu sau scenariul cu notiţe al apariţiei sale episodice în serialul "The Simpsons", în 1999.














































Prezentarea expoziţiei este realizată chiar de omul de ştiinţă, prin intermediul unui videoclip cu imagini din viaţa sa. Pe fundalul imaginilor se poate auzi vocea profesorului: "Bună. Numele meu este Stephen Hawking. Sunt foarte încântat să vă introduc în expoziţia mea de la Muzeul de Ştiinţe".
Omul de ştiinţă spune că Muzeul de Ştiinţe este unul dintre locurile sale favorite, deoarece le prezintă oamenilor minunea şi extazul descoperirilor ştiinţifice.
"Vreau să împărtăşesc inspiraţia şi entuziasmul meu. Nimic nu se compară cu momentul în care descoperi ceva ce nimeni nu a mai ştiut înainte", spune Stephen Hawking.
"Am fost privilegiaţi să putem explora arhivele profesorului Hawking, descoperind schiţe ale scrierilor sale ştiinţifice şi materiale personale. Sperăm ca selecţia pe care am făcut-o va oferi o imagine unică a carierei celui mai cunoscut om de ştiinţă din lume", a declarat Alison Boyle, curator la Muzeul de Ştiinţe.

Atins de scleroză laterală amiotrofică, o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 22 de ani, profesorul se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.
Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.
După diagnostic, medicii i-au spus că mai are doar câţiva ani de trăit, însă Stephen Hawking a reuşit să supravieţuiască peste 40 de ani şi a devenit un om de ştiinţă recunoscut la nivel internaţional.

Johnny Depp, cel mai iubit star de cinema în America. Ce actori se mai află în top


Actorul Johnny Depp s-a situat, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc în topul celor mai iubite staruri de cinema, potrivit rezultatelor unui sondaj care se realizează anual în Statele Unite ale Americii.












Starul american în vârstă de 48 de ani s-a situat, ca şi în 2011, pe primul loc în Harris Poll, un top realizat anual în Statele Unite începând cu 1994, informează ibtimes.com.






































Actorii Denzel Washington şi Clint Eastwood s-au clasat la egalitate pe locul al doilea.

Tom Hanks ocupă locul al patrulea, iar poziţia a cincea este ocupată de John Wayne.
Ediţia din acest an a Harris Poll a evidenţiat câteva diferenţe curioase între preferinţele respondenţilor, în funcţie de sex, rasă şi simpatii politice. Bărbaţii l-au votat pe Clint Eastwood drept favoritul lor, iar femeile l-au ales pe Johnny Depp. Johnny Depp a obţinut cele mai multe voturi din partea respondenţilor cu vârstele cuprinse în intervalul 18-65 de ani, însă persoanele în vârstă de peste 66 de ani l-au preferat pe George Clooney.
Depp, starul francizei "Piraţii din Caraibe", i-a avut de partea sa pe americanii din est, centru şi vest, iar Clint Eastwood, în mod deloc surprinzător, a fost preferatul americanilor din sud.
Johnny Depp şi Denzel Washington şi-au împărţit voturile şi pe criterii politice. Depp a fost favoritul republicanilor şi independenţilor, însă democraţii l-au preferat pe Denzel Washington. Conservatorii au recunoscut că Depp este actorul lor favorit, în timp ce moderaţii au votat pentru Washington.
Johnny Depp a devenit cunoscut graţie rolului din serialul de televiziune "21 Jump Street" din anii 1980. Actorul american a jucat de atunci în multe filme, inclusiv în foarte popularele "Edward Mâini-de-foarfece/ Edward Scissorhands", "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow", "Charlie şi Fabrica de Ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory", "Rango", filmele din franciza "Piraţii din Caraibe" şi "Alice în Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland".
Potrivit celei mai recente ediţii a Harris Poll, cele mai iubite staruri de cinema în America sunt, în ordine: Johnny Depp, Clint Eastwood, Denzel Washington, Tom Hanks, John Wayne, George Clooney, Sandra Bullock, Harrison Ford, Will Smith şi Adam Sandler.
Pentru realizarea sondajului online, Harris Poll a apelat la un eşantion de 2.237 de adulţi, care au răspuns în perioada 5 - 12 decembrie 2011.

Top 10 branduri auto de lux. Nemtii au ramas pe dinafara cu Maybach


World Luxury Association (WLA) a premiat la Beijing cei mai buni producatori auto de lux. Topul a fost castigat de Rolls Royce, care a doborat in 2011 recordul de vanzari din toata istoria.


 Top 10 branduri auto de lux. Nemtii au ramas pe dinafara cu Maybach
Pe doi au fost tot englezii, cu Bentley (actionar majoritar e grupul Volkswagen).
 
Italienii sunt pe 3, 4 si 5, cu Ferrari, Lamborghini si Maserati.

Aston Martin, Bugatti (tot grupulVolkswagen are cea mai mare parte), Spyker, Pagani si Koenigsegg inchid Top 10 branduri auto de lux pe 2011.
 
Organizatia (WLA) a spus in comunicatul de presa ca in 2012 China va fi cel mai mare consumator de produse de lux.
 
Anul acesta, piata de lux va depasi 60 de miliarde de euro.



sursa:incont.ro

General Motors a recâştigat poziţia de lider al industriei auto


General Motors (FM) a recâştigat poziţia de lider în industria auto globală după vânzările de anul trecut, depăşind Toyota, dar compania japoneză se anunţă o ameninţare mult mai serioasă în acest an, odată ce va finaliza reconstrucţia după cutremurul devastator din primăvara anului 2011.

GM, care a ieşit din faliment în vara lui 2009, a anunţat joi seara că a vândut anul trecut 9,026 milioane de autovehicule la nivel mondial, în urcare cu 7,6% faţă de nivelul din 2010, iar marca Chevrolet a stabilit un nou record de vânzări, cu 4,76 milioane de maşini.
Grupul american a intrat în faliment în anul 2009 şi a trecut printr-o restructurare rapidă finanţată cu bani publici.
Vânzările Toyota au scăzut, potrivit estimărilor, cu 6% în 2011, la 7,9 milioane de autovehicule, afectate de reduceri severe ale producţiei după cutremurul, valul tsunami şi criza nucleară care au lovit anul trecut Japonia, precum şi de inundaţiile devastatoare din Thailanda.
Constructorul japonez accelerează producţia pentru a reface stocurile epuizate şi va creşte în acest an capacitatea de producţie a fabricilor din mai multe state emergente, inclusiv Brazilia şi Chin.
Grupul german Volkswagen a reuşit de asemenea să depăşească Toyota în urma dezastrelor naturale din 2011, cu vânzări de 8,16 milioane de autovehicule.
Toyota nu a emis în acest an o prognoză de vânzări la nivel de grup, însă estimează că numărul de vehicule comercializate de compania-mamă va creşte cu 20% faţă de 2011, la nivelul record de 8,48 milioane de maşini.
Compania japoneză va prezenta raportul final de vânzări pentru 2011 până la sfârşitul acestei luni.


sursa:mediafax.ro

Saga Twilight va continua dupa Breaking Dawn II


Saga Twilight va continua dupa Breaking Dawn II
Lionsgate Entertainment
Pe scurt, franciza Twilight aduce prea multi bani pentru ca studioul Lionsgate sa renunte la ea, doar pentru ca povestea se termina.
Lionsgate a cumparat studioul de productie Summit pentru suma de 412 milioane de dolari, achizitie care trebuia sa fie gata inainte de finalul seriei Twilight din toamna, cand se lanseaza Breaking Dawn, partea a doua. 

Lionsgate doreste sa continue sa scoata produse de entertainment marca Twilight. Directorul studioului, Jon Feltheimer, a dezvaluit intr-un interviu ca intentioneaza sa continue Twilight intr-un fel sau altul, ori printr-o noua serie de filme, ori printr-un serial.

"Cred ca Breaking Dawn II va acumula un box-office global de peste 700 de milioane de dolari. Nu pot sa-mi imaginez ca o productie care livreaza 700 de milioane de dolari poate fi uitata asa usor. Este o franciza uimitoare care nu s-a deteriorat absolut deloc de cand a fost lansata", a declarat Jon Feltheimer, citat degeektyrant.com

 

Ecouri internationale: Nu doar romanii vor demisia lui Basescu


Ecouri internationale: Nu doar romanii vor demisia lui Basescu
sxc.hu
Un europarlamentar britanic si liderul comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, solicita demisia presedintelui Traian Basescu si afirma ca sunt solidari cu miscarile romanilor.
Sustinem protestatarii din Romania si vrem ca acest regim si acest presedinte al Romaniei sa plece”, a spus Voronin in cadrul unei conferinte de presa sustinuta joi, potrivit EVZ.

Graham Watson, liderul Partidului European Liberal Democrat si Reformist, isi exprima ingrijorarea in legatura cu ce se intampla in tara si spera ca avem alegeri anticipate pentru ca situatia actuala sa fie solutionata.

“Nu este posibil sa continui cand ai un presedinte care face abuz de puterile sale constitutionale, fortand trecerea legii sanatatii prin Parlament. Nu este posibil sa continui cand poporul si-a pierdut increderea intr-un guvern care a devenit lenes si, de asemenea, da semne ca a devenit corupt. Exprimarea opiniei publice (…)ar trebui sa fie de ajuns pentru a transmite un mesaj presedintelui si guvernului ca a venit vremea ca ei sa plece pentru a oferi tarii alegeri anticipate si un nou inceput”, potrivit Watson, citat de realitatea.net.

Ecoul protestelor, in presa straina: "Cele mai grave din ultimii 20 de ani"


Ecoul protestelor, in presa straina: "Cele mai grave din ultimii 20 de ani"
http://www.flickr.com
Protestele din Romania evidentiaza situatia din ce in ce mai dificila din Europa, pe fondul masurilor dure de austeritate, relateaza presa internationala, notand ca protestele din Romania continua, fiind cele mai ample din ultimii zece ani.
"Protestele violente din Romania evidentiaza situatia din ce in ce mai dificila" din Europa, comenteaza postul ABC News, notand ca Romania se confrunta cu cele mai grave proteste din ultimul deceniu.

"In fostele state comuniste care acum sunt membre UE, starea de frustrare este in crestere din cauza stagnarii economice si guvernarilor ineficiente, izbucnind proteste de strada si aparand o stare de impredictibilitate care risca sa puna in pericol cresterea economica si stabilitatea pe continentul european", explica postul american de televiziune, conform MEDIAFAX

"Romanii nu sunt oameni violenti. Dar aceasta perceptie s-ar putea schimba in conditiile in care protestele nu dau semne ca s-ar diminua. Bucurestiul se confrunta cu cele mai grave violente din ultimii 20 de ani, protestatarii incendiind cauciucuri si batandu-se cu fortele de ordine, zeci de persoane fiind ranite", scrie The Economist.

"Mii de romani au participat la un mars in Bucuresti, joi, pentru a cere demisia Guvernului ca urmare a masurilor de austeritate", relateaza agentia Associated Press.

"Mii de romani s-au adunat la Bucuresti joi pentru a cere demisia Guvernului, dupa o saptamana de proteste separate fata de masurile de austeritate care uneori au degenerat in violente. Politia a comunicat ca 7.000 de persoane au participat la marsul organizat de USL pentru a cere demisia premierului Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu. Manifestantii au pornit in mars de la Arcul de Triumf spre sediul Guvernului, scandand Jos Basescu si comparandu-l pe presedinte cu fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu", scrieReuters.

"Cine sunt indignatii de la Bucuresti?", titreaza ziarul Le Monde, notand ca, "de o saptamana, mii de persoane din toate categoriile sociale, protesteaza la Bucuresti si in alte orase, denuntand masurile de austeritate si coruptia".

MARE ATENTIE Switch FaceB00K Blue into 30 different colours(E UN VIRUS )


Spam-urile pe Facebook se tin lant si folosesc in principiu aceeasi metoda. Un nou tip de mesaje se raspandesc in acest moment si suna astfel:
hey change your Default Facebook BLUE To Different Colours —> http://www.fb.com/pages/332919794704/209624712463069?sk=app_208195102528120
Accesand site-ul, esti directionat spre pagina Change your default FACEB00k blue to different dolours, care are deja peste 27000 Like-uri.
Urmand procedura descrisa acolo, nu faci decat sa promovezi Spam-ul si sa postezi pe peretele tau acelasi mesaj.
facebook colour
Pasii sunt: dati click pe bara de adrese, apasati tasta “J”, apoi apasati Ctrl+V. In acest fel, copiati un script Java pe care-l executati chiar cu mouse-ul vostru, daca-mi permiteti exprimarea.
Comenzile pentru postarea si propagarea spam-ului se gasesc pe https://www.myfbapps.info/tes4.php
In primul rand, Facebook nu permite aceasta functie.
Avand toate aceste aspecte in vedere, site-ul si aplicatia sunt o mare pacaleala menita sa faca Spam pe Facebook.
Nu poti sa-ti schimbi culoarea profilului pe Facebook, iar aceste aplicatii minune nu functioneaza, asa ca nu dati click pe aceste link-uri si avertizati-va prietenii sa nu o faca nici ei.
Daca vrei sa scapi de aceasta aplicatie, SOLUTIA este sa apesi pe butonul “X” din dreptul postarii si sa alegi “Mark as Spam” (vezi poza de mai jos)
solutie facebook spam

Brooklyn Circus Varsity Jacket


All the magazines are telling you ”the varsity jacket is back!”.
Where did it go? I’ve been wearing varisty jackets since my freshman year of high school. In my opinion they have always been a great option for a sporty and masculine casual jacket. Athletes wear them with pride, preppy types love them, hell, there’s even a good chance your dad still has one in the back of his closet.
The good news is, their current popularity means there’s a good selection on the market. I tried a handful of different designers before finding this number fromThe Brookyn Circus - founded by Ouigi Theodore (as featured here).
The slim-but-not-snug fit, the quality of the wool and leather, the clean button closure, the iconic “concrete-jungle” symbol, the taller ribbed collar, and the fact that it’s Made in USA had me sold as soon as I put it on.
Here, I styled it for 5 different weekend outfits.
1. Denim & Chino
On a weekend with nothing to do, which seams to be rare lately, this is what you can find me in.
Simple, masculine, put-together but not over-the-top.
Take a look at your go-to casual pieces for a laidback day, it might be time to upgrade. A well rounded wardrobe has you ready for any occasion, even if there isn’t really an occasion at all.
Varsity jacket by The Brooklyn Circus (L). Denim shirt by RRL (M). Chinos by Helmut Lang (33). Shades by Matsuda. Boots by Allen Edmonds (as featured Here). Watch and brown alligator band by Montblanc.
2. White Tee, White Kicks
Another simple look here. This is kind of a throwback for me. I would’ve worn something like this 10 years ago – only the jeans would be looser and lower on the waist and somewhere on the jacket is would say “Champs” (haha – shout out to all my highschool bball teammates).
Classic white sneakers are an inexpensive addition to your wardrobe that can add a cool vibe to a number of different looks (see here).
Varsity jacket and burgundy cardigan by The Brooklyn Circus (L). T-shirt by Kenneth Cole. Jeans by JCrew. Belt by Ralph Lauren Purple Label. Sneakers (“blazers”) by Nike. Shades by Persol.
3. Ivy Inspired
Channeling my Ivy League days here.
Varsity jackets have a great collegiate appeal, which means you can pair them with a retro preppy look. In this outfit that means a tweed vest, oxford shirt, rep tie, collar pin, penny loafs, etc.
Varsity jacket by The Brooklyn Circus (L). Blue oxford and silk stripe tie by Thom Browne (3). Tweed vest by Michael Andrews Bespoke (part of this suit). Jeans by Polo Ralph Lauren. Socks by JCrew. Loafers by Bass. Collar pin by WANT. Brown alligator belt and silver buckle by Ralph Lauren Purple Label. Watch and alligator band by Montblanc.
4. Manly Knit & Cargos
Look for a varsity jacket in neutral colors (like navy and brown), it will work over just about any casual look.
Rugged chunky sweater, slim cargos, neutral sneaks – another easy weekend look.
Because the jacket is neutral and versatile it fits right over without having to think about it too much.
Varsity jacket by The Brooklyn Circus (L). Sweater by RRL (M). Brown shirt byMichael Andrews Bespoke. Cargos by JBrand (34). Sneakers by Lanvin (as feature Here). Aviator shades by Ralph Lauren Purple Label. Watch and band by Montblanc.
 5. Tweedy Gent
Since men have been wearing them for so long, it works with a tweedy vintage-inspired look as well.
Vintage stores can be a decent place to find an inexpensive varsity jacket, just make sure the fit isn’t too loose or boxy and it’s not branded with someone else’s name and athletic achievements – that’s just weird.
Varsity jacket by The Brooklyn Circus (L). Green striped oxford by Gitman Brothers. Herringbone tweed cap by JCrew. Wool sweater by Club Monaco (M). Trousers by Michael Andrews Bespoke. Socks by Smart Turnout. Denim bowtie by General Knot Co. Suede loafers by Ralph Lauren.



sursa:thestyleblogger.com