duminică, 22 ianuarie 2012

Moda barbati – Sfaturi si reguli in moda barbateasca


Poate multi dintre barbati deja cauta sa afle ce se poarta in 2012 pentru a fi cat mai la moda in noul an in care tocmai am intrat.
Barbatii, poate mai mult ca femeile, au nevoie de cateva sfaturi cu privire la ce sa poarte sau cum sa imbrace pentru a fi in pas cu moda. Adevarul ca moda se naste si din creativitatea multora, dar important este de a se tine totusi cont de niste sfaturi si reguli de baza.
Ce nu trebuie neaparat sa uitam, este sa luam in seama ce este in tendinte.
Regulile de baza ale modei pentru barbati sunt diferite, dar in acelasi timp cat se poate de usoare. A fi in tendinte nu inseamna neaparat sa te uiti la culori sau la combinatia de culori care se poarta in acel an, ci sa incerci sa alegi ceva ce tie ti se potriveste, ceva care sa te faca sa te simti bine.
Indiferent de ce se poarta intr-un anumit an, exista cateva reguli de baza in moda barbateasca, de care orice barbat ar trebui sa tina seama.

Pentru barbatii curiosi, iata cele 5 reguli de baza:

1. Pantalonii nu trebuie sa se termine niciodata mai sus de glezne – Este o regula de baza si care nu prea are exceptii. Lungimea perfecta pentru pantaloni este de un centimetru peste glezna, dar trebuie tinut cont si de tipul de incaltaminte pe care il purtati. Tivul trebuie sa se termine chiar deasupra calcaiului.
2. Sosetele se asorteaza cu pantalonii – Daca nu puteti aplica aceasta regula si daca vremea de afara va permite, renuntati in totalitate la sosete.
3. Culorile purtate nu trebuie sa fie in contradictie – Purtarea unei cravate de culoare portocalie (una din culoriile in trend in 2012) cu o camasa galbena nu iti va face decat sa-ti dea o nota proasta tinutei. Nu lasati niciodata culorile sa intre in conflict in tinuta voastra. De exemplu, negru si maro nu se poarta in combinatie decat daca sunt in aceeasi tesatura. De exemplu, un pantalon negru cu o camasa uni maro este cea mai proasta alegere pe care o puteti face. Insa daca aveti o camasa in dungi maro cu negru, aceasta combinatie este acceptata. Pentru anul 2012 insa o recomandare a designerilor este aceea a culorilor deschise si vii.
4. Pantofii si Curele se asorteaza – Indiferent de ce se spune ca nu se mai asorteaza nimic cu nimic, pentru un barbat sic, pantofii si cureaua trebuie sa fie asortata..
5. Combinatia de denim cu denim este periculoasa – Purtarea de blugi cu o camasa tot din material de denim te poate face sa abordezi aspectul unui fermier. Daca nu te intereseaza acest lucru, atunci ai macar grija sa fie exact acelasi denim.
Orice barbat care isi aminteste de aceste 5 reguli de baza si care urmareste tendintele in moda in ceea ce priveste culorile si croielile, nu are cum sa nu fie un barbat placut.
Insa, trebuie sa recunosc ca cei mai non-conformisti, daca adopta un stil propriu si daca stiu sa-l poarte cu incredere in sine, atunci ei singuri pot impune moda, indiferent de reguli… unii barbati pot sa-si faca singuri propriile reguli in moda si asta chiar foarte bine, sunt convinsa.


SURSA:FASHIONLIFE.RO

Tunsori barbatesti in functie de forma fetei – Cum sa te tunzi ca sa-ti stea bine


Toti, fie ca suntem femei sau barbati ne confruntam cand ne alegem o tunsoare cu formatul fetei. Fiecaruia dintre noi ne sta mai bine sau mai putin bine cu o anumita tunsoare.
Am ales astazi sa abordam subiectul privind tunsorile care se potrivesc in functie de forma fetei pentru barbati. Sa aflam impreuna ce tip de tunsoare si coafura se potriveste pentru fiecare.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va determinati forma fetei. O modalitate simpla este de a va privi in oglinda imediat ce ati iesit de la dus, cu parul ud.
Priviti-va reflexia pe oglinda aburita. Aburul va identifica forma capului vostru. Puteti chiar sa incercati sa o desenati pe oglinda si apoi va veti da singuri seama daca aveti fata ovala, alungita, patrata sau in forma de inima (triunghiulara). Dupa ce ai stabilit care este forma fetei cea mai apropiata din formele de mai sus, acum puteti trece la alegerea unei tunsori potrivite pentru tine.

Iata cateva sfaturi si poze cu tunsori si coafuri barbatesti alese in functie de formatul fetei.

1) Tunsori pentru barbati cu fata ovala
O fata ovala este adesea considerata ca formatul ideal. Daca fata ta este ovala, atunci esti un barbat norocos, deoarece poti purta aproape orice coafura cu rezultate excelente. Iata cateva poze cu frizuri pentru barbati sexy cu fata ovala:
2) Tunsori penru barbati cu fata patrata
Barbatii cu fete patrate au un maxilar puternic, unghiulare si o frunte inalta. Daca aveti acest tip de fata potrivit pentru tine sunt atat coafurile pentru par scurt, dar si mediu, in linii drepte sau curbe pe fata. Este insa nevoie de putin volum pentru ca volumul te ajuta la rotunjirea fetei. Evita coafurile care accentuaza maxilarele. Iata cateva poze cu frizuri pentru barbati cu fata patrata, care te pot ajuta:
3) Tunsori pentru barbati cu fata alungita
Daca aveti o forma a fetei alungita, va trebui sa faceti cateva trucuri ca fata voastra sa para mai scurta si mai lata. Orice tunsoare care iti va acoperi fruntea te va ajuta. Evitati par lung si intins si de asemenea evita tunsorile scurte si fusiforme, deoarece acestea vor tinde sa-ti lungeasca fata si mai mult. Iata cateva poze cu frizuri ajutatoare:
4) Tunsori pentru barbati cu fata triunghiulara
O barbie ingusta si obraji mai conturati configureaza o fata triunghiulara sau in forma de inima. Barbatii cu aceasta forma a fetei arata bine cu mai multe tipuri de coafuri. Justin Timberlake are o fata triunghiulara si intotdeauna el opteaza pentru parul scurt.
Gasirea unei tunsori sau a unei coafuri care sa se potriveasca formei fetei nu este imposibila, nici macar pentru barbati. Fii aventuros si nu ezita in a incerca tunsori si coafuri noi, pana ce vei gasi ceva care ti se potriveste cel mai bine.

Atenţie, reacţiile repetate te cam dau de gol! Ticurile îţi trădează stările emoţionale


V-aŢi întrebat vreodată ce semnificaŢie au ticurile pe care le avem sau le observăm la anumite persoane? De unde vin ele? Care ar fi sursa care provoacă acest fel de comportament, aparent bizar? Oare ce trebuie să faci ca să scapi de un tic? La toate aceste întrebări ne răspunde specialistul CANCAN, psihologul Andreas Hniatiuc.

liviu varciu tifet 1 copy


Uimitor! Află ce sunt, de fapt, ticurile

"Ticurile sunt manifestări comportamentale spontane, necontrolabile, ce apar atât la copii, cât Şi la adulŢi, dar care, odată conŞtientizate, pot fi suprimate pentru o perioadă de timp. Acestea, de cele mai multe ori, semnalizează o stare de conflict interior, un dezechilibru emoŢional pe care persoana în cauză îl resimte",ne spune psihologul. Mai mult, fiecare dintre noi, în anumite momente de încărcătură emoŢională, ne-am exteriorizat trăirile sub forma unor gesturi necontrolate cu caracter repetitiv.
Cum se clasifică ticurile:
După gradul de complexitate, ticurile se împart în simple Şi complexe:
"Cele simple implică manifestări spontane precum clipitul, grimasele faciale, trasul nasului, tuŞitul, strănutul, tremurul sau flexarea unui deget, scoaterea unor sunete, scoaterea limbii sau muŞcarea buzei. Cele complexe implică gesturi mai ample, precum trecerea mâinii în mod repetitiv prin păr, scărpinat, atingerea altor persoane sau mirosirea unor obiecte", explică Andreas Hniatiuc.
"Ticurile se mai împart Şi în alte trei categorii: ticuri verbale, ticuri motorii Şi ticuri complexe verbal-motrice, care se manifestă prin asocierea sunetelor cu anumite miŞcări", mai spune specialistul.
Cum se manifestă ticurile?
Ticurile au anumite caracteristici prin care se deosebesc de alte miŞcări specifice. Acestea sunt manifestări involuntare, ce pot fi controlate pe o perioadă scurtă de timp, ulterior ele manifestându-se Şi mai intens. O altă caracteristică a ticurilor o reprezintă dispariŢia acestora în timpul somnului, atunci când suntem relaxaŢi Şi nu ne confruntăm cu stimuli afectogeni.
adelina pestritu 104 copy
PărinŢi, mare atenŢie!
Majoritatea ticurilor se declanŞează în perioada copilăriei, spune specialistul, Şi au un substrat aparte: "Ticurile copilului semnalează faptul că acesta trece printr-un moment puternic încărcat afectiv. În unele situaŢii, mai ales în momentele tensionate, ticul reprezintă modalitatea prin care copilul intră în defensivă. Astfel, el semnalează faptul că se simte apăsat, neputincios Şi vulnerabil în calea primejdiei. În acelaŞi timp, gesturi precum tremuratul, clipitul, smulgerea unor fire de păr sau vociferatul pot semnala comportamente de supunere din partea copilului, cu care acesta nu este de acord. Prin intermediul ticurilor, deŞi pare a se supune, copilul se revoltă cu privire la un anumit gen de comportament sau experienŢă căreia acesta îi este martor. În acest context, ticul reprezintă un compromis care scoate la lumină ceea ce copilul nu poate transmite conŞtient".
Mit: scuturatul din picior nu semnalează lipsă de interes!
De multe ori, ticuri precum scuturatul din picior sau flexarea unui deget pot fi interpretate în mod eronat ca fiind dovadă a lipsei de interes faŢă de o activitate anume, spune psihologul: "În acest context, se recomandă o analiză atentă a manifestărilor persoanei în cauză pentru a identifica sursa de conflict a ticului respectiv." O categorie specială a ticurilor o reprezintă cele cu caracter obscen sau sexual, care se manifestă prin repetarea unor gesturi obscene ca urmare a reprimării comportamentului sexual (exemplu: arătarea obsesivă a degetului mijlociu sau repetarea continuă a unei înjurături), susŢine Hniatiuc.
Cum scăpăm de ticuri?
ExerciŢiile fizice Şi cele de relaxare, consilierea Şi psihoterapia, precum Şi implicarea în activităŢi recreative au rolul de a reduce stresul, tensiunea Şi pot contribui decisiv în ameliorarea unor astfel de comportamente.
monica columbeanu bust 1 copy
60 % din oameni îşi rod unghiile când sunt nervoşi
Cu vedetele la psiholog!
Adelina PestriŢu îŞi muŞcă buzele
"Timiditatea se manifestă prin muŞcarea buzelor, dar Şi incapacitatea de exprimare ori teama de a nu spune prostii."
Liviu Vârciu foloseŞte obsesiv expresia "Măi, oameni buni!"
"Ticurile verbale trag semnalul de alarmă în faŢa unor dificultăŢi în exprimarea sentimentelor."
Monica Gabor îŞi trece mâna prin păr
"Trecerea mâinii prin păr semnalează minciuna, incomoditatea unei situaŢii."
Bine de ştiut!
Majoritatea ticurilor se asociază cu anumite comportamente negative, precum: obsesia, tulburări de somn, dificultăŢi de învăŢare sau probleme de concentrare. Totodată, ticurile nu afectează inteligenŢa Şi nici nu reprezintă un semn al inteligenŢei scăzute.





sursa:cancan.ro

Casa Regală: Românii şi-au pierdut încrederea, clasa politică să le dea răspunsurile aşteptate

Casa Regală arată că românii şi-au pierdut încrederea şi le cer politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului, în opinia familiei regale clasa politică având datoria să dea "răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă".

Casa Regală: Românii şi-au pierdut încrederea, clasa politică să le dea răspunsurile aşteptate (Imagine: Theodor Pana/Mediafax foto)
"Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Regelui Mihai, remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX.
"Românii şi-au pierdut încrederea. Ei cer astăzi politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Întreaga Familie Regală este alături sufleteşte de toţi cei care au în aceste momente nevoie de încurajare şi solidaritate", se mai arată în comunicat.
Sursa citată aminteşte că Regele Mihai I a spus în mesajul său adresat Parlamentului României: "Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos".
"Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva în România. Lecţia de istorie pe care tinerii au dat-o ţării în decembrie 1989 arată că românii au încredere deplină în virtuţile democraţiei şi libertăţii atunci când destinul ţării este la răspântie. Europa şi România trec împreună prin vremuri de restrişte. Cu atât mai mult astăzi avem nevoie ca politica să respecte locul cuvenit pe care i-l conferă democraţia şi să nu ia locul competenţei, în spaţiul public şi instituţional", se arată în comunicat.
Casa Regală menţionează că, fără nici o îndoială, criza economică mondială afectează România.
"Dar este, totodată, evident că protestele din ţara noastră merg mult mai departe decât atât: românii îşi exprimă frustrarea faţă de politicieni care nu au privit niciodată dincolo de îngustele lor interese, care au fost mai mult ocupaţi cu mici dispute personale decât cu buna administrare a ţării", se mai arată în comunicat.
Conform sursei citate, Regele şi Principesa Moştenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare şi rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra şi promova interesele României, fără să favorizeze nici o formaţiune politică. "Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generaţie, şi va rămâne astfel în viitor, se mai arată în comunicat.


sursa:mediafax.ro

Secretele de stil ale lui Johnny Depp [POZE]


johnny depp cu tricou alb si palarie maro

Nu-mi vine să cred că nu am scris acest articol mai devreme. Nu-mi vine să cred cum Fii cu stil nu are o pagină dedicată unuia dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood.. care este, în același timp, cel mai cunoscut style icon pentru bărbați.
Cea mai nostimă istorisire de-a lui Johnny a fost când o școlăriță i-a scris o scrisoare lui Jack Sparrow (numele personajului pe care acesta îl joacă în seria de succes Pirații din Caraibe).
I-a scris că ea și colegii ei s-au săturat de profesori și că vor să înceapă o revoltă. La fel ca pirații care întorc spatele taxelor și normelor sociale. La sfârșitul scrisorii a lăsat și numele școlii unde învață.
N-o să ghicești ce s-a întâmplat. Johnny Depp s-a hotărât să îi facă o vizită la școală… îmbrăcat chiar în hainele celebrului pirat.
Foarte tare.
N-o să pun poze cu acea costumație (pe care o știi deja). În schimb, voi pune cele mai cu stil poze cu Johnny pe care le-am găsit, și voi comenta unele din ele din punct de vedere vestimentar.
Stilul său unic
Johnny Depp merge foarte mult pe ținute relaxate, care bat puternic înspre casual. O să observi că poartă foarte multe tricouri, brățări și pălării. Să-i dăm drumul!
Ținuta #1: Tricou maro, pălărie gri, ceas cu curea maro
depp in tricou maro si palarie gri
Gri-ul se combină foarte bine atât cu maro cât și cu gri. În ținuta de mai sus observăm cum ținuta are la bază un tricou extrem de simplu, asezonată cu diferite accesorii: o pălărie, un lănțișor, un ceas, o pereche de ochelari ce se potrivesc cu forma de diamant a lui Johnny și, ceea ce pare a fi o batistă.
Ținuta #2: Jachetă maro, pălărie gri, eșarfă verde
jacheta maro, palarie gri si esarfa verde
O altă combinație interesantă este maro – verde. Pentru că jachetele vin de obicei fie pe maro fie pe negru, fie pe gri, dacă îți dorești acest duo, optează pe o jachetă maro și pe o eșarfă (sau o bluză) verde.
Să mai observăm că în această ținută apare și pălăria cea gri din ținuta anterioară.
Centrul acestei ținute (deși mi-aș dori să am o poză din cap până-n picioare) sunt, cu siguranță, acei ochelari cu lentile mov. Asemenea ochelari nu se vor potrivi la toate ținutele pe care un bărbat le poate avea în garderobă, însă totul depinde de buget. E foarte ok să ai două sau chiar trei perechi în dotare pentru că, purtându-le alternativ, te vor ține fiecare cel puțin la fel de mult.
Ținuta #3: Tricou negru cu brățări maro din piele și brățări în diferite culori
johnny depp purtand o gramada de accesorii
Ținuta numărul trei nu este ceva ce aș purta însă, poate îți place ție. Depp pornește de la un simplu tricou negru, apoi adaugă brățări în exces. de data aceasta a avut grijă să renunțe la ochelari și la pălărie.
Mesajul? Cu siguranță că vrea să atragă atenția asupra brățărilor de care se pare că este extrem de îndrăgostit.
Să remarcăm nu numai în această poză ci și în celelalte, tatuajele de pe brațe. Mânecile scurte ale tricoului permit ca aceastea să se vadă doar parțial.
Ținuta #4: cămașă albă, vestă neagră și ochelari cu lentile albastre
camasa alba si vesta neagra
Combinația cămașă albă – vestă neagră nu este una deosebită, însă Johnny ne arată cum accesoriile pot scoate orice ținută în evidență.
La această ținută vreau să fii atent la două lucruri: la lentilele ochelarilor precum și la felul cum este legată eșarfa.
Ținuta #5: tricou alb, pălărie gri și brățări în diferite culori
depp in tricou alb, jeansi si o gramada de bratari
Ținuta 5 este cu siguranță preferata mea. Se observă din prima cât de bine arată. Ce îmi place cel mai mult sunt acele pete de culoare care răsar pe ici pe colo în ținută și care, ocazional, se asortează… Mă refer aici inclusiv la cele de pe tatuaj.
Ținuta #6: sacou negru, cămașă cu dungi albe și negre, pălărie maro
sacou negru, palarie maro, esarfa gri si camasa cu dungi
Ținuta aceasta este diferită de tot ceea ce am văzut până acum. Mânecile cămășii cu dungi acoperă mare parte din partea opusă palmei. Stilul lui Johnny Depp este unul extrem de relaxat, uneori fușărit, dar doar în aparență.
Restul pozelor merg în aceeași direcție, deși vei vedea, în unele dintre ele, elemente inedite, în special formale.
Voi lăsa în continuare pozele să vorbească de la sine.
Ținuta #7: Trenci și pălărie kaki
trenci si palarie kaki
Ținuta #8: Sacou sport, cămașă neagră și pandantive
sacou sport, camasa neagra si pandantive
Ținuta #9: Bluză portocalie, pălărie maro și cămașă camuflaj
bluza portocalie, palarie maro si camasa de camuflaj
Ținuta #10: Sacou gri, cămașă casual cu roșu și gri și pălărie gri
sacou gri, camasa casual si palarie gri
Ținuta #11: Cămașă albă cu pălărie gri
camasa alba si palarie gri
Ținuta #12: jachetă maro, căciulă maro tricou polo și cămașă legată în jurul taliei
jacheta maro, tricou polo alb si camasa legata la brau
Ținuta #13: jachetă maro cu tricou verzui și pălărie gri
jacheta maro, tricou verzui si palarie gri
Ținuta #14: jachetă maro cu tricou polo albastru și pălărie gri
jacheta maro, tricou polo albastru si palarie gri
Ținuta #14: Costum cu dungi și cămașă albastră
costum cu dungi si camasa albastra
Ținuta #15: jachetă maro, cămașă albastră casual și pălărie
jacheta maro cu camasa albastra casual si palarie
jacheta maro ci camasa albastra casual si palarie 2
Ținuta #16: pălărie și curea maro, vestă în nuanțe de albastru, jeanși și cămașă neagră
camasa neagra cu vesta si palarie maro
Ținuta #17:
sacou gri cu imprimeu si palarie maro
Ținuta #18:
smoching, camasa alba si papion
Ținuta #19:
palton si fular gri
Ținuta #20:
palarie gri, esarfa maro si palton cu imprimeu
Ținuta #21:
depp in costum cu doua randuri de nasturi
Ținuta #22:
camasa alba, vesta gri si palarie
Ținuta #23:
johnny depp in sacou alb
johnny depp in sacou alb 2




sursa:fiicustil.ro