joi, 26 ianuarie 2012

5 sfaturi pentru a face fotografii mai bune


Nu trebuie sa faci cursuri de fotografie sau sa ai o experienta bogata in domeniu ca sa faci poze reusite. Trebuie doar sa cunosti cateva principii de baza si poate cateva secrete din domeniu, dar si sa-ti placa fotografia, activitatile in aer liber si oamenii.

1. Spune povesti cu fotografiile tale

Un mod in care poti sa-ti imbunatatesti fotografiile este ca cauti situatii si ipostaze relevante, care merita sa fie fotografiate. Trebuie sa umpli poza cu ceva semnificativ si sa comunici ceva celui care va privi poza respectiva. Poate fi o poveste de dragoste, un caine care alearga sau doi oameni care stau de vorba. Orice ajuta fotografia sa se transforme intr-o poveste fara cuvinte.

2. Fa in asa fel incat subiectul sa devina dominant

Imaginile puternice au un subiect usor de identificat. Daca privitorul trebuie sa se gandesca bine care este subiectul din fotografie, inseamna ca nu spui o poveste.
Tine minte ca subiectul majoritatii picturilor este apropiat de centru, deci iata un detaliu cu care sa incepi sa gandesti o fotografie.

3. Foloseste culoare
La inceput, existau numai pozele alb-negru, iar imaginile depindeau numai de aceste doua nuante si griul dintre ele. Astazi, fotografia s-a transformat intr-o arta provocatoare si nu mai ai nici o scuza sa nu folosesti toate culorile disponibile.
Alege sa fotografiezi peisaje de toamna sau apusuri de soare, bogate in toate nuantele rosiatice si distreaza-te cu ce reuseste aparatul de fotografiat sa capteze.

4. Fa poze cu zoom

Invata sa reglezi distanta cu ajutorul zoomului cand faci o fotografie. Elimina elementele neinteresante, chiar daca mai pierzi niste pixeli. Retine numai esentialul din poza pentru ca asa vei obtine mai usor o poza reusita.

5. Foloseste lumina disponibila

Folosim deoseori lumina artificiala, adica blitul, cand facem o fotografie. E adevarat ca, daca e intuneric afara, este singura varianta pe care o avem de a surprinde ceva. Insa, exista momente in care lumina naturala, chiar si subtila, este mai potrivita si folosirea unui blit rapeste tot farmecul.




sursa:askmen.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu