sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Catrinel Menghia a pozat nud pentru un calendar GALERIE FOTO

Catrinel Menghia, cel mai cunoscut manechin international de origine romana, este imaginea primului calendar Alexandrion Grup, lansat in Romania in urma cu cateva zile.    
Catrinel Menghia a pozat nud pentru un calendar Proiectul fotografic transpune, intr-un concept unitar, personaje emblematice ale Greciei Antice.  Catrinel Menghia intruchipand pe rand: Athena - zeita intelepciunii, Artemis - zeiţa vanatorii, Erato - muza dansului si a muzicii, Afrodita, Nike si chiar Medusa cea care impietrea argonautii, scrie Agenţiadepresămondenă.com.

Iată cum poţi să iti gasesti un loc de muncă!


Fiecare dintre noi a ajuns măcar o dată în viață în căutarea unui loc de muncă. A găsi un loc de muncă în 2012, când angajatorii sunt mai precauți ca niciodată, e cu atât mai dificil. Există însă și vești bune, adică instrumente care ne pot da un avantaj în fața celorlalte persoane care caută un job în România sau un loc de muncă în străinătate prin metode tradiționale. Specialiştii portalului de job-uri Tjobs ne sfătuiesc cum să procedăm pentru a avea succes.
-Metoda tradițională de căutare a unui loc de muncă. Primul pas în căutarea unui job este să întrebați familia, cercul de prieteni, cunoștințe, colegi, etc., dacă nu știu de vreun loc de muncă. Pasul doi este să începeți să studiați companiile în care credeți că v-ar plăcea să lucrați, apoi începeți să completați CV-uri și scrisori de intenție pe care le trimiteți firmelor sau companiilor. Următorul pas este să consultați presa, revistele specializate pe anunțuri de mică publicitate și să dați telefoane. De cele mai multe ori răspunsurile negative sau cele care nu vă sunt pe plac vă fac să rămâneți în continuare fără locul de muncă dorit. Încă și mai dezarmantă e căutarea unui loc de muncă în străinătate?

-Metoda online de căutare a unui loc de muncă în România sau în străinătate.Primul lucru e crearea unui cont, care durează doar câteva minute. Ceva mai mult, aproximativ 30 de minute, ia completarea unui CV, care e important să fie completat în întregime. Dacă doriți un job în străinătate e recomandabil ca CV-ul să fie completat și în limba engleză. Partea bună e că CV-ul se completează o singură dată. Apoi, logați fiind pe contul deja creat, singurul lucru care vă rămâne de făcut este să parcurgeți anunțurile și, cu câteva click-uri, să aplicați pentru job.
O listă completă și la zi cu locurile de muncă din România și locurile de muncă din străinătate e disponibilă online, non-stop pe www.tjobs.ro. Fiecare job este însoțit de o descriere, o listă cu cerințele angajatorului, informații despre salariul oferit și modalitățile efective de aplicare. Spre deosebire de metoda tradițională de căutare a unui job, care implică zile, săptămâni sau luni de zile de așteptare, folosind sistemul profesional de recrutare online Tjobs.ro, toată procedura se întâmplă într-o singură zi. O simplă completare a unui CV online, poate să vă scutească de zeci de telefoane, drumuri și anunțuri care costă.

Mai mult, vă poate aduce atât un loc de muncă în România, cât și un loc de muncă în străinătate. Câteva sfaturi utile legate de cum se face un CV puteți găsi deja pe portalul nostru, alături de alte sfaturi pe care e bine să le aveți în vedere pentru a vă alege țara cea mai potrivită în care să lucrați. Pe lângă asta, portalul Tjobs.ro vă oferă și o consiliere pentru ca semnarea unui contract de muncă în străinătate să fie mult mai facilă decât v-ați fi imaginat.




sursa:libertatea.ro

Afla ce zodie esti in horoscopul maias si cum te influenteaza!Destinul tau e scris in stele


Ch'en: 2 - 21 ianuarie
Cei nascuti in aceasta perioada sunt influentati de puterea Lunii, avand o foarte mare capacitate de concentrare pe timpul noptii. Acestia sunt oameni carora le place sa faca bine, prin rau, adica dau dovada de un caracter specific lui "Robin Hood". 
Yax: 22 ianuarie - 10 februarie
Acest semn guverneaza persoane pasnice, dornice de iubire si prietenie. Sunt persoane foarte populare, muncitoare si timide. Semnul Yax este guvernat de Venus. 
Sac: 11 februarie - 2 martie
Cei mai norocosi din zodiac sunt cei nascuti sub semnul maias, Sac. Sunt adevarati aventurieri, nu dau aproape niciodata dovada de statornicie si se plictisesc repede de mediul in care locuiesc. 
Keh: 3 - 22 martie
Natura este casa celor nascuti sub acest semn. Nativii acestei zodii sunt adevarati supravietuitori, oameni care traiesc modest si apreciaza valorile spirituale. Au aptitudini sportive si multa ambitie. 
Mak: 23 martie - 11 aprilie
Misterul este reprezentativ pentru cei nascuti sub acest semn. Mak influenteaza omul sa cada deseori pe ganduri, sa analizeze fiecare detaliu si il impinge in singuratate pentru a-si gasi linistea interioara. 
K'ank'in:12 aprilie - 1 mai
Parintii lui sunt Pamantul si Soarele, deci cei nascuti sub acest semn traiescintr-o armonie totala cu Universul. Ei sunt acei oameni care gasesc bani pe strada atunci cand nu mai au sau primesc ajutor neasteptat din partea celor din jur. Tot Universul comploteaza pentru ei atunci cand isi doresc ceva cu adevarat. 
Muwan: 2 - 21 mai
Acest simbol maias guverneaza cu o forta incredibila, extrema. Cei nascuti in aceasta perioada sunt impulsivi, dar au o intuitie foarte buna, aproape ca un fel de putere supranaturala. Sunt vizionari si au o inteligenta iesita din comun. 
Pax: 22 mai - 10 iunie
Sunt cei mai autoritari din tot zodiacul maias. Au forta si sustinerea necesara pentru a fi un bun conducator, le plac jocurile meschine, anturajele potente financiar si au o slabiciune pentru bani. 
Kayab: 11 - 30 iunie
Nativii acestei zodii stau cu zilele in biblioteci sau merg in expeditii ciudate, grele, de autocunoastere. Totodata, atunci cand au nevoie de liniste, se retrag in biserici sau in locuri care poarta simbolul unei religii. 
Kumk'u: 1 - 20 iulie
Acest semn simbolizeaza un crocodil, iar cel care este guvernat de el se va comporta exact ca acesta: va face orice ca sa supravietuiasca, va fi lider in balta sa, iar multi vor fi cei care se vor teme de capacitatea lui de a ataca pe neasteptate. 
Wayeb: 21 - 25 iulie
Aceasta zodie guverneaza doar pentru cinci zile, in comparatie cu restul semnelor. Maiasii spuneau ca, in fiecare an, in aceste cinci zile, Pamantul intra intr-o conexiune cu divinitatea sau cu alte lumi. Cei nascuti in aceasta perioada pot vedea dincolo de morminte, sustinea vechiul popor. 
Pop: 26 iulie - 14 august
Au abilitatea de a-i indruma pe cei din jur, pot fi mentori prin cuvintele pe care le spun, nu neaparat prin faptele lor. Isi satisfac dorinta innascuta de a avea adepti si vor infiinta mici grupuri sau chiar secte. 
Wo: 15 august - 3 septembrie
Meditatia este placerea acestora, chiar daca ea se manifesta prin reprize lungi de somn, prin statul pe sezlong o zi intreaga sau mersul la pescuit. Acesti nativi sunt buni scriitori, compozitori, jurnalisti etc. 
Sip: 4 - 23 septembrie
Acesta este semnul celor nobili, gratiosi, fini si cultivati. Cei nascuti in perioada lui Sip au o afinitate spre cultura generala, o curiozitate fantastica fata de arte, dar si pentru stiinte exacte. 
Sotz: 24 septembrie - 13 octombrie
Sunt firi nehotarate, putin mincinoase, dar au abilitatea de a iubi neconditionat, ceea ce le mai infraneaza din dorinta de a fugi sau de a gresi. Vor da dovada de calitati si defecte in egala masura, cei din jur fiind mai mereu incapabili sa spuna daca ii iubesc sau ii urasc. 
Sec: 14 octombrie - 2 noiembrie
Acest semn zodiacal ii face pe nativii sai sa se ridice din cenusa, la fel ca pasarea Pheonix. Nimic nu ii doboara, cel putin nu din exterior. In interior isi ranesc singuri sufletul cu prea multa incapatanare si orgoliu. 
Xul: 3 - 22 noiembrie
Nativii acestui semn sunt oameni altruisti, implicati mereu in actiuni umanitare, caritabile. Sunt adevarate calauze intr-o lume plina de rele si dau dovada mereu de optimism. Daca ai un astfel de om alaturi de tine, considera-te o persoana norocoasa. 
Yaxk'in: 23 noiembrie - 12 decembrie
Medicii, vracii, vindecatorii sunt nascuti, in general, sub acest semn. Nu doar cunostintele lor au capacitatea de a vindeca ranile, ci si mangaierea si vorbele lor. 
Mol: 13 decembrie - 1 ianuarie
Acestia traiesc intr-o lume mai mult imaginara, incercand sa-si creeze un fel de zid despartitor de realitate. Se linistesc atunci cand stau pe malul unui lac, cand inoata in mare sau cand se plimba prin ninsoare, pentru ca ei sunt un simbol de apa.




sursa:cancan.ro

Nu-i asa simplu cum crede lumea. Tot ce nu stiai despre sarut


Gaius Plinius Secundus, cunoscut si sub numele Plinius cel Batran, a fost un filosof roman pasionat de medicina naturista care indruma oamenii sa pupe nasul unui magar daca vor sa se vindece de raceala, sustinand ca e o metoda 100% eficienta.
Buzele sunt de 100 de ori mai sensibile la atingere decat buricele degetelor.
Stiai ca exista o stiinta care studiaza sarutul? Ea se numeste filematologie.
Insulta "Sa ma pupi undeva!" dateaza din 1905.
Buzele sunt de 100 de ori mai sensibile la atingere decat buricele degetelor.
80% dintre oameni inclina capul spre dreapta atunci cand se saruta.
Recordul pentru cel mai lung sarut este detinut de tailandezii Ekkachai si Laksana Tiranarat. Au stat cu buzele lipite timp de 46 de ore, 24 de minute si 9 secunde, anul trecut pe 13-15 februarie.
Termenul de "sarut frantuzesc" a inceput sa fie folosit prin anul 1923. Englezii l-au denumit asa avand credinta ca francezii sunt obsedati sexual.
In istoria antica exista semne care arata ca vechile popoare considerau sarutul a doi oameni ca fiind o uniune a spiritelor lor.
Romanii au creat trei categorii de sarut:
1. osculum: un pupic pe obraz 
2. basium: un pupic pe buze 
3. savolium: 
un sarut pasional
Prima mentionare din istoria omenirii a pupatului pe gura a fost facuta intr-un text sanscrit din 1500 i.Hr.
Un sarut pasional arde 6,4 calorii pe minut.
Unii oameni de stiinta sustin ca metoda de sarut a omului se dobandeste in primele momente ale vietii, in timpul alaptarii. Ei sustin ca hranirea la san este asemanatoare sarutului.
Sarutul te protejaza de carii, deoarece el stimuleaza glandele sa produca mai multa saliva, aceasta protejandu-te de placa dentara.
In Kama Sutra sunt listate mai mult de 30 de tipuri de sarut. Unul dintre ele se numeste "lupta limbilor".
In unele culturi din Asia si Africa, sarutul nu se practica.
Cimpanzeii se saruta cu gurile deschise, dar nu si "frantuzeste".
Foarte multi oameni se intreaba daca sarutul vine din instinct sau este o metoda invatata. Raspunsul este: instinct.
Sarutul de la finalul ceremoniei de casatorie este bazat pe istoria romana, cand pupatul era un fel de "batem palma" atunci cand se semna un contract.
Primul sarut pe pelicula a fost filmat in 1896. Filmul avea o durata de 30 de secunde si se intitula "Sarutul lui May Irwin si C. Alice".
Atentie cu pupicii in ureche. O femeie din China s-a ales cu timpanul perforat dupa ce iubitul ei i-a dat o "bezea" pe ureche.
Conform unui studiu, majoritatea barbatilor considera actul sarutului chiar mai intim decat cel sexual.
Gaius Plinius Secundus, cunoscut si sub numele Plinius cel Batran, a fost un filosof roman pasionat de medicina naturista care indruma oamenii sa pupe nasul unui magar daca vor sa se vindece de raceala, sustinand ca e o metoda 100% eficienta.
Gura este plina de bacterii. Doi oameni care se saruta fac schimb de 10 milioane de bacterii sau mai mult. Din fericire, acestea nu sunt periculoase.
Buzele tuguiate ale unei femei sunt cel putin la fel de sexy precum un decolteu generos.

sursa:cancan.ro

Facebook da dependenta adolescentilor


Atentie. Site-ul de socializare Facebook da dependenta! Din ce in ce mai multi adolescenti petrec peste cinci ore pe zi navigand pe acest site. Psihologii sustin ca orele pierdute in spatiul virtual afecteaza grav viata lor reala. Adolescentii incep sa se simta apreciati si importanti doar pe Facebook, in viata de zi cu zi fiind ignorati de apropiatii care le dau Like-uri sau le comenteaza postarile. De aici pana la dependenta si depresie este un pas foarte mic.

"ÎNTÂMPLAREA NEFERICITĂ" care îi loveşte pe toţi şoferii din România


FOTO: Mediafax/Tudor Cristi
Evoluţia preţului unui litru de combustibil în România depinde de trei mari factori: cursul de schimb al leului faţă de dolarul american, nivelul taxelor şi accizelor şi cotaţiile internaţionale, a explicat Titov Buzescu, vicepreşedinte Rompetrol, într-o emisiune difuzată de televiziunea publică.
"Întâmplarea face... nefericită, pentru că aceste trei elemente împreună acţionând se pot atenua, anula sau însuma, în ultimele trei săptămâni toate s-au însumat în sensul negativ: a avut loc o devalorizare a leului, o creştere a cotaţiei internaţionale şi o creştere a accizelor, cu dublu efect - creştere în valoare absolută în euro plus creşterea ratei de schimb", a explicat el joi seară, cu câteva ore înainte ca Rompetrol să majoreze preţul sortimentelor de benzină cu şase bani şi al celor de motorină cu şapte bani pe litru.
La pompele Rompetrol un litru de benzină Efix 95 costa, în medie, începând de vineri dimineaţă, 5,59 lei/litru, în creştere cu şase bani. Compania a scumpit şi sortimentul Alto 101, care are acum un preţ de 6,24 lei pe litru. În cazul motorinei scumpirea a fost de şapte bani, un litru de Efix Diesel fiind vândut cu 5,82 de lei iar un litru din sortimentul Alto 55 cu 6,13 lei pe litru. Pe site-ul oficial se precizează că acestea sunt preţurile medii, care pot varia cu până la 5%, în plus sau în minus, la benzinăriile de la nivel naţional.
Buzescu a ţinut să sublinieze şi impactul foarte mic al adaosului comercial al companiei asupra preţului final, la pompă. După cum a declarat el, la un preţ de 5,78 lei pe litrul de motorină, 1,12 lei reprezintă TVA, 1,37 lei este acciza şi 2,83 lei reprezintă cotaţia internaţională. În final, adaosul comercial al Rompetrol este, în acest caz, de 0,47 lei pe litru.
Cu cât ar putea vinde "o forţă divină" un litru de benzină în România
"Deci dacă o forţă divină, pentru că cotaţia internaţională este în Mediterana, nu în Calea Victoriei, ar aduce acel produs fără ca Rompetrol să existe, la costuri zero, preţul la care s-ar aştepta românii, date fiind nivelul taxelor şi impozitelor şi cotaţia internaţională din Mediterana, ar fi de 5,31 lei pe litru", a declarat vicepreşedintele Rompetrol.
Ca pondere în preţul total, cei 47 de bani reprezintă 8,13%. În 2010 grupul Rompetrol a avut pierderi totale de 178 de milioane de dolari.
Oficialul companiei care face parte din grupul KazMunaiGaz, din Kazahstan, a precizat, în ceea ce priveşte creşterea flexibilităţii acestei marje comerciale că Rompetrol a depus eforturi susţinute în ultimii ani pentru a reduce costurile de operare, doar în ultimii doi ani acestea fiind reduse cu circa 200 de milioane de dolari. "Întâmplarea nefericită" face însă ca aceste reduceri, care s-ar fi putut traduce în scăderea adaosului comercial, să fie anulate, parţia, de creşterea costurilor utilităţilor şi a costurilor de finanţare.
Indicele Platts a crescut cu 7% iar preţul produselor Rompetrol doar cu 3%
Întrebaţi de gândul de ce au majorat preţul combustibililor vineri, reprezentanţii Rompetrol ne-au declarat că acest lucru s-a datorat "în principal majorării cotaţiilor internaţionale şi a cursului valutar".
"De exemplu, de la începutul anului şi până acum, preţul benzinei Efix a crescut cu 3%, în timp ce, în aceeaşi perioadă, evoluţia cumulată a cotaţiei benzinei Euro 5 (Platts) şi a cursului de schimb RON/USD arată o majorare de 7%. Situaţia este similară şi în cazul motorinei Efix comercializate de Rompetrol Downstream", au precizat ei.
Compania a ţinut să sublinieze că "în stabilirea preţului final al carburanţilor se iau în calcul o multitudine de indicatori variabili, de la costurile cu materiile prime necesare (ţiţei şi alte materii prime), şi până la cele de distribuţie, la acestea adăugându-se accizele şi taxele stabilite de Guvernul României", cu precizarea că "nu trebuie neglijată influenţa semnificativă a unor factori economici externi, independenţi de activitatea companiei".
Factorii care influenţează preţul la combustibili, după cum explică Rompetrol:
• T.V.A.;
• Acciza;
• Costuri logistice (distribuţie primară şi secundară - salarii, întreţinere, amortizări - rovignetă, anvelope de iarnă, etc.);
• Costuri de operare reţea de distribuţie (salarii, taxe, impozite locale, utilităţi, investiţii obligatorii);
• Costul materiei prime (inclusiv costurile aferente aprovizionării şi prelucrării acesteia);
• Costuri financiare (dobânzi - credite, investiţii, curs valutar, etc.);
• Adaos comercial.
În cazul Rompetrol Downstream nivelul total al sumelor virate către bugetul de stat (taxe, accize, TVA) reprezintă 47% din preţul final al benzinei şi de 42% din cel al motorinei. În acelaşi timp, cuantumul accizei din preţul final al carburanţilor este 28% pentru benzină şi de 23% pentru motorină, au precizat pentru gândul reprezentanţii companiei.
O săptămână "aprinsă" pe piaţa carburanţilor
Săptămâna aceasta a fost una agitată pe piaţa combustibililor. Marţi, Consiliul Concurenţei a anunţat că a amendat cu suma record de 205 milioane de euro şase jucători de pe piaţa de profil pentru că ar fi dat dovadă de practici neconcurenţiale, înţelegându-se să scoată aproape simultan de pe piaţă un anumit sortiment de benzină.
Joi, Petrom, liderul pieţei carburanţilor din România şi cea mai mare companie din economia locală a scumpit toate sortimentele vândute la pompă, pentru va vineri să se alăture scumpirii şi Rompetrol, Lukoil şi Mol.
Constantin Tampiza, fost director general al Lukoil România şi actualul reprezentant local al lui Vagit Alekperov, preşedintele grupului petrolier cu sediul la Moscova, a declarat pentru gândul , cu puţin timp înaintea anunţului oficial privind amenda Consiliului Concurenţei, că este conştient că "lumea suferă şi că există o presiune mare privind situaţia preţurilor la combustibili, mediatică sau din partea poporului, care ulterior ajunge la politic, dar asta este situaţia când eşti pe o piaţă în criză". Oficialul Lukoil s-a întrebat apoi, retoric, de unde credem că va fi plătită amenda aplicată companiilor petroliere.
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat marţi, după ce a anunţat amenda recordă dată celor şase companii de pe piaţa petrolului, că rezultatele celeilalte anchete pe piaţa carburanţilor, care priveşte o eventuală înţelegere între companiile de profil privind preţurile practicate vor fi prezentate până la finalul acestui an.


sursa:gandul.info

Se da startul reducerilor din magazine


Se da startul reducerilor din magazine
Agerpres
Afla care sunt magazinele cu cele mai bune oferte
Incepand de duminica, 15 ianuarie, impatimitii cumparaturilor se vor putea bucura de reduceri de pret cuprinse intre 5% si 80% pentru o multitudine de articole de imbracaminte, incaltaminte si tot felul de accesorii.

Magazine precum Polo Garage, Zara, Tommy Hilfiger, Lacoste, H&M, Sephora, BSB, Meli Melo, Mango, Musette, Berska, La Famme, Intersport si multe altele isi vor etala, incepand de maine, noile preturi cu discounturi variate, pentru a atrage cat mai multi clienti. Atentie insa la pozitionarea standurilor cu reduceri, care sunt plasate de obicei in mijlocul magazinelor. Cumparatorii se pot insela uneori in privinta produselor, incurcandu-le pe cele din noul sezon cu cele care beneficeaza de discount, informeazaAdevarul.

Pe baza informatiilor primite de la primariile de sector, iata care sunt magazinele cu cele mai bune oferte:

- H&M: Intre 5 si 10 lei se poate da pe tricourile de 30 lei, in timp ce camasile si hanoracele se gasesc la 40 de lei. Jachetele si paltoanele sunt printre cel mai “scumpe” articole, ele putand fi achizitionate cu 75 lei.

- Promod, TinaR si magazinele de tip Outlet ofera reduceri de pana la 75%-80% pentru majoritatea produselor din colectia veche.

- Zara, Bershka, Pimkie si Stradivarius au si ele taieri de pana la 70%, in timp ce Lee Cooper si Mango fac un discount de pana la 50% din preturile initiale, potrivit Jurnalul.ro.
Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier, cum ar fi confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte sau articole sportive.

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, vanzarile de soldare pot fi efectuate dupa o notificare prealabila adresata Primariei. Notificarea privind vanzarile de soldare trebuie facuta cu 15 zile inaintea datei de debut a reducerilor, scrie MEDIAFAX.

Comerciantii care nu respecta dispozitiilor legale privind vanzarile de soldare pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 10.000 de lei. De asemenea, cei care vand produse de sezon la pret redus fara sa notifice primaria pot primi amenzi intre 200 si 1.000 de lei.