miercuri, 18 ianuarie 2012

Conspiratia celor bogati. Cele opt noi reguli ale banilor


"Conspiratia celor bogati. Cele opt noi reguli ale banilor" prezinta viziunea lui Robert Kiyosaki asupra economiei globale si analizeaza cauzele pentru care oamenii se confrunta cu dificultatile crizei contemporane. Autorul infati¬seaza complexul de factori care au creat haosul economic si prezinta pro¬punerile sale de solutii pentru problemele financiare actuale. Conspiratia celor bogati demonstreaza ca momentele ce par a fi extrem de dificile reprezinta, de fapt, o oportunitate pentru oameni de a investi in educatia lor financiara.
„Cursurile de master pe care le-am facut ne invatau cum sa avem grija de o companie, nu de viata noastra.“— Laura Scottsdale, AZ

„Daca nu cunosti regulile o sa pierzi INTOTDEAUNA atunci cand joci jocul.“ — Giachino Lawrenceville, GA
„Singura schimbare in care putem crede cu adevarat va veni din interior.“— Jeffrey Grass Lake, MI

Bazata pe prima carte interactiva a lui Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki a abordat o perspectiva noua si inovativa in aceasta carte, care a fost mai intai publicata online. Oamenii care au aplicat recomandarile seriei Tata bogat in vietile lor — dar si cititorii ce se confrunta cu actualele circumstante economice dificile — au fost invitati sa devina contributori la scrierea cartii, oferind feedback la propunerile avansate de Kiyosaki. Editia de fata este rezultatul acestui proces interactiv.Conspiratia celor bogati, Robert Kiyosaki

Cartile lui Robert Kiyosaki referitoare la educatia financiara au fost citite de milioane de oameni din toata lumea. Conspiratia celor bogati reprezinta prima incercare cu adevarat interactiva in care cititorii de pretutindeni si-au putut spune parerea si au putut comenta online, capitol cu capitol, o problema arzatoare a lumii contemporane.
Robert T. Kiyosaki este cunoscut ca autor al cartii Tata bogat, tata sarac — cartea numarul 1 din toate timpurile in domeniul finantelor personale — care a constituit o provocare pentru toti si a schimbat felul in care se gandesc la bani milioane de oameni din intreaga lume. Titlurile seriei Tata bogat ocupa patru din primele zece locuri in topul Nielsen Bookscan List’s Life-to-Date Sales, numai pentru perioada 2001-2008, iar Kiyosaki a fost un invitat obisnuit al unor showuri de televiziune, cum ar fi Larry King Live sau Oprah,si multe alte emisiuni si publicatii.
Cu o perspectiva asupra banilor si a investitiilor care contrazice de multe ori invataturile conventionale, Kiyosaki si-a castigat reputatia unui om care vorbeste direct, cu indrazneala si curaj. Punctul sau de vedere, conform caruia sfaturile „vechi“ — gaseste-ti un loc de munca, econo¬mi¬seste bani, scapa de datorii, investeste pe termen lung si diversifica — sunt sfaturi „proaste“ (atat depasite, cat si gresite), infrunta statu quo-ul. Afirmatia sa: „Locuinta ta nu este un activ“ a generat controverse, dar s-a dovedit corecta pentru multi proprietari de locuinte in momentul exploziei balonului speculativ imobiliar.

"Tata bogat, tata sarac" este best-sellerul care s-a aflat cel mai mult timp in top pe toate cele patru liste care raporteaza catre Publishers Weekly — The New York Times, Business Week, The Wall Street Journal si USA Today — si a fost numit de catre USA Today cartea despre bani numarul #1, doi ani la rand. Tradusa in 51 de limbi si disponibila in 109 tari, seria Tata Bogat s-a vandut in peste 28 milioane de exemplare in intreaga lume si a dominat listele de best-selleruri din Asia, Australia, America de Sud, Mexic si Europa. In 2005, Kiyosaki a intrat in Amazon.com Hall of Fame ca unul dintre primii 25 autori de best-selleruri. Pana acum au aparut 27 titluri in seria Tata Bogat.
In 2006, a facut echipa cu Donald Trump si au scris impreuna De ce vrem sa fii bogat. Doi oameni. Acelasi mesaj (aparuta la Curtea Veche Publishingin 2008). A debutat ca numarul 1 in lista de best-selleruri a cotidianului New York Times.
Kiyosaki scrie rubrica bilunara „Why the Rich Are Getting Richer“ pentru Yahoo! Finance si o rubrica lunar intitulata „Rich Returns“, pentru revista Entrepreneur. Printre cele mai noi carti ale sale, alaturi de cartea de fata, se gaseste si Rich Brother, Rich Sister, o carte biografica, scrisa impreuna cu sora lui, Emi Kiyosaki.
Autor: Robert T. Kiyosaki
Colectia: Seria Kiyosaki
Traducator: Bogdan Serbanescu
Carte aparuta la Editura Curtea Veche


sursa:garbo.ro

Ghid de supravieţuire pe timp rece!



Ne-am bucurat până acum de o iarnă foarte blândă, cu temperaturi peste media normală şi zile însorite. E timpul însă ca iarna să-şi scuture cojoacele şi să ne aducă un strat de zăpadă şi câteva grade sub 0. Totodată, ea aduce şi câteva probleme, nu doar peisaje frumoase, ninsori feerice şi vin fiert în faţa şemineului.

1
Pentru a evita şi contracara efectele iernii, trebuie să ai câţiva "aşi" în mânecă. Sau în cămară.

Efect de iarnă: sistem imunitar slab
Simţi că oboseala se instalează mai repede, că abilitatea de concentrare e un pic mai slabă şi ai o poftă nebună pentru carbohidraţi? Categoric, da! De ce? Pentru că iarna ne slăbeşte sistemul imunitar. Trecerea de la cald la frig, apoi de la frig la cald şi tot aşa, debusolează şi slăbeşte sistemul de autoapărare a organismului. Imunitatea ta se luptă să-ţi ridice temperatura corpului şi nu mai are cum să împiedice şi atacul microbilor.
Micşorarea porţiilor de fructe şi legume în stare proaspătă se simte şi ea în valorile nutritive ale corpului. Practic, iarna reduce totul la jumătate, acest fapt ducând la înjumătăţirea eficienţei sistemului tău de apărare. 8 din 10 români răcesc în fiecare sezon rece, deci e timpul să iei măsuri dacă vrei o iarnă veselă şi ca-n poveşti!
Scut: primul pas este să devii un veritabil germofob. Adică să încerci să te fereşti cât de mult poţi de microbi. Schimbă lenjeria patului o dată la două zile, maximum trei. Fă duş în fiecare zi. Spală-te pe mâini de câte ori ai ocazia. Mai mult, pentru a nu contracta răceala altora, ai grijă să ai un pix doar al tău, să dezinfectezi periodic carcasa telefonului mobil - care stă prin buzunare, în geantă, pe mese etc. - şi nu introduce ambalaje în frigider - spală cutia de lapte sau sticlele înainte de a le depozita în el. Superpont: foloseşte un spray cu apă marină pentru curăţarea nasului. Mucoasa are rolul de a ţine departe microbii de plămâni.
Efect de iarnă: depresia
Lipsa luminii naturale sau scurta ei durată ne trece automat creierul pe "sleep mode", ca un computer care consumă mai puţină energie. Frigul îngreunează şi el circulaţia şi îţi aeriseşte mai greu creierul, deci e normal să ai deseori o stare de moleşeală.
Scut: foloseşte haine speciale pentru vremea rece, în special cele confecţionate din polar, pentru a evita "tristul frig", deoarece temperatura are un rol important în starea noastră de bine. Apoi, dacă tot e anotimpul ceaiurilor fierbinţi, de ce să nu optezi pentru o combinaţie de iasomie şi ylang ylang pentru a împiedica apariţia depresiei.
Efect de iarnă: celulita
Blugii groşi şi strâmţi favorizează apariţia celulitei, iar în sezonul rece nici că mai ieşim din aceşti pantaloni. Nici hidratarea nu mai e atât de intensă ca vara, când te dai zilnic cu cremă, şi nici aportul de lichide nu e acelaşi.
Scut: bea ceaiuri calde. Apa este cea mai puternică armă împotriva celulitei, dar şi masajul ajută. Aşa că încearcă să bei cel puţin opt pahare de apă pe zi şi să ciupeşti câteva minute zona afectată, înainte de culcare.
Efect de iarnă: mâini şi picioare reci
Circulaţia sanguină încetineşte atunci când termometrele arată sub 10 grade Celsius. Sângele este direcţionat într-un mod mai intens spre inimă, iar mâinile şi picioarele rămân mai puţin vascularizate. Pielea devine mai uscată şi deseori simţim amorţeală în extremităţi.
Scut: crema nu trebuie să-ţi lipsească, clar! Dar poţi face mai mult de atât. Spălatul vaselor ajută la îmbunătăţirea circulaţiei mâinilor, iar picioarele le poţi răsfăţa într-un lighean cu apă caldă în care ai amestecat două linguri de sare de baie.





sursa:cancan.ro

GOLIAT, primul microsatelit artificial românesc, va fi trimis în spaţiu în februarie!


GOLIAT, primul microsatelit artificial românesc trimis în spaţiu în cadrul unui program al Agenţiei Spaţiale Româneşti (ROSA), va fi lansat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) pe 9 februarie, de la o bază din Guyana Franceză.

planeta pamant b52c22c38a8f6c
Lansarea pe orbită a microsatelitului românesc GOLIAT va fi efectuată cu primul zbor al noii rachete europene VEGA şi este prevăzută pentru 9 februarie. Satelitul a efectuat testele funcţionale şi în prezent este integrat pe lansator împreună cu alţi şapte sateliţi, la centrul spaţial al ESA din Guyana Franceză.
GOLIAT - un satelit în formă de cub cu latura de 10 centimetri şi o greutate de un kilogram - a fost conceput şi dezvoltat de ROSA, în colaborare cu Institutul de Ştiinţe Spaţiale, între 2005 şi 2007.
Misiunea GOLIAT are un caracter educaţional şi experimental, acesta fiind primul microsatelit artificial românesc lansat în spaţiu din cadrul unui program al ROSA.
În ianuarie anul trecut, a fost semnat acordul de aderare a României la Convenţia Agenţiei Spaţiale Europene.

Primul magazin Burberry se deschide la primăvară, pe 1 martie


Clubul brandurilor de lux mai câștigă un membru – românii vor putea cumpăra faimoasele haine în carouri şi din Bucureşti. Primul Burberry din țară se deschide în martie, în regim de franciză.
Despre venirea Burberry se vorbește în industria de lux românească de mai bine de un an. Ultima știre dădea ca sigură inaugurarea primului magazin al brandului britanic, cotat pe bursa de la Londra, chiar luna trecută. Ei bine, nu! Casa de modă Burberry va intra în România via Global Eye Investments, o companie care investește „capital prietenos“ în diverse domenii (energie, retail, servicii, telecomunicații etc.), dar în primăvara lui 2012. 





După un an de negocieri cu Global Eye, în planul de expansiune al Burberry – corporația cu afaceri de 10 miliarde de euro, care și-a construit brandul în carouri și culori de roșu, negru, crem sau alb – figurează și România. Și nu numai.

”Vorbim de o tranzacție regională – s-a semnat pentru trei țări, cu opțiunea de prelungire pentru alte țări”, dezvăluie o sursă apropiată discuțiilor. Concret, în afară de România, Global Eye duce Burberry și în Bulgaria și Cipru.

Primul Burberry (440 mp) din țară va fi inaugurat în 1 martie, în urma unei investiții de 1,5 milioane de euro, fără stocul de marfă. Magazinul va fi deschis pe strada Luterană – mai exact în cadrul complexului Radisson SAS, unde Global Eye va mai dezvolta alte două proiecte – un showroom Techno Gym (compania e distribuitorul producătorului de echipament premium de fitness în țară) și un multibrand cu accesorii și încălțăminte de lux. ”Practic toată strada, pe partea cu magazinul, e contractată de ei (Global Eye – n.red.)”, subliniază aceeași sursă.

Pentru Global Eye, retailul de modă nu este chiar o necunoscută: în portofoliul fondului de investiții e, din mai 2011, și magazinul Sport Couture (1000 mp), un multibrand cu colecții de tip „diffusion” (de linia a doua) ale marilor branduri de lux, dar și linii premium de la Nike, Adidas și Puma. E o investiție de 750.000 de euro, fără stoc de marfă, ”care are potențial să ajungă la vânzări anuale de 2-2,5 milioane de euro”, declarau la inaugurare reprezentanții Global Eye. Compania operează și cele două monobranduri Adidas din țară.


sursa:capital.ro

Creierul uman ar putea fi “reparat” cu ajutorul cipurilor electronice


Creierul uman ar putea fi “reparat” cu ajutorul cipurilor electronice
Wiki Commons
Era cyborgurilor prezentata in atatea filme science-fiction ar putea sa devina realitate mai devreme decat ne asteptam.
Un experiment stiintific realizat de un grup de cercetatori din cadrul Universitatii de la Tel Aviv au introdus cipuri electronice in locul unor zone “defecte”ale unor creiere functionale de cobai.

Cercetatorii au reusit sa creeze circuite care pot inlocui functii precum clipitul si sa le implanteze in creierele sobolanilor de laborator, potrivit dailymail.

Echipa din cadrul universitatii islaeliene considera ca studiilor si dezvoltarea proiectului va duce la ajutarea persoanelor care sufera de malformatii ale creierului, cum ar fi cele determinate de boala Parkinson, prin inlocuirea tesutului deteriorat cu cipuri electronice care sa indeplineasca functia respectiva.

Asculta noul single al lui Stefan Stan


Asculta noul single al lui Stefan Stan
vocearomaniei.protv.ro
Castigatorul concursului Vocea Romaniei de pe ProTV a lansat un single in care este acompaniat de Alex Velea.
Cantecul se numeste You give me love si are un sound distinct,foarte optimist, menit sa puna in valoare o voce foarte puternica, spun reprezentantii casei de productie

"Am inceput sa lucram la piesa aceasta imediat dupa finala Vocea Romaniei. E o piesa la care Smiley se gandise de multa vreme si ceea ce a iesit sunt convins ca o sa va placa", a declarat Stefan Stan, citat de evz.ro.

Stefan Stan a fost cooptat in compania de productie a lui Smiley, cel care l-a ales pentu echipa sa si care l-a antrenat pentru a castiga concursul. 


 

Primaria Capitalei a aprobat mitingul Opozitiei


Primaria Capitalei a aprobat mitingul Opozitiei
Primaria Bucurestiului a aprobat organizarea unui miting de amploare organizat de Opozitie, numarul estimat al participantilor fiind de 10.000 de persoane.
"Am facut solicitare pentru miting si mars pe distanta Arcul de Triumf - Piata Universitatii, in mod distinct, cu toate masurile ca sa nu acoperim sau confundam manifestatia spontana din PiataUniversitatii si propria noastra manifestatie. Am inaintat actele, inteleg de la Sorin Oprescu ca azi de dimineata era comisia care, conform legii, impreuna cu primar general, se pronunta. Speram sa fie acordata o autorizatie care e una banala", a spus Antonescu, potrivit mediafax.ro.

Totusi, Primaria Capitalei nu le-a permis ca manifestanti sa treaca pe la Cotroceni sau Piata Universitatii, traseul stabilit fiind de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei.

De asemene, sindicatele BNS si Cartel Alfa au anuntat ca vor participa la acest miting, potrivit Realitatea TV.

Totodata, Asociatia Suporterilor Romani a transmis un comunicat prin care anunta ca membrii galeriilor de fotbal vor sa participe in continuare la proteste, “de aceasta data in mod organizat”, potrivit jurnalul.ro.

Acestia se vor alatura, incepand cu ora 18:00, protestelor din Piata Universitatii, in zona fantanilor de la Facultatea de Arhitectura.

Cei mai doriți bărbați din România


Esquire a publicat un top cu cei mai doriți bărbați cu care o femeie ar dori să meargă la o întâlnire. Topul a fost realizat pe baza unor voturi de la bloggerițe și jurnaliste.
Nu sunt de acord cu topul pentru că mi se pare ca este aleatoriu. Se pare că nu s-a ținut cont deloc de vestimentația pe care o au bărbații respectivi. Nu am nimic cu nici unul dintre ei, dar se mai putea lucra puțin la top.
Topul este următorul:
2. Florin Piersic Jr.
4. Alexandru Tomescu
5. Radu Vâlcan
6. Adrian Despot
9. Răzvan Fodor
10. Dan Cruceru
sursa foto: nypost.com


sursa:stilmasculin.ro

ESQUIRE:Shoe Porn: A. Testoni Calf Loafers


Walk in these in Milan.
Loafers ($620) by A. Testoni, couture.zappos.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1jopi8udp

ESQUIRE:Gloves-For-Your-Phone That Don't Look It


Truth is that your Blackberry, iPhone, iPad or whatever touchscreen device keeps you interminably connected to the world around you requires special gloves. Unfortunately, most of the options have cut-off fingers that resemble something your children (or trendy friends) should tie to their backpacks. Or those "tech" gloves that have enough texture and padding on the digits that they look like those bizarre "barefoot" gym shoes. We think we'll go with the new option from Johnston & Murphy that just went on sale. They use proprietary technology developed by the brand, which involves weaving small robotsthreads through the fingertips that mimic the human touch. The result is cashmere-lined, leather gloves that won't embarrass you as you ignore that next phone call.
Touch-Tec gloves ($98) by Johnston & Murphy, johnstonmurphy.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1jooawgYu