miercuri, 25 ianuarie 2012

Ai putea trăi fără sex? Asexualitatea este noua orientare sexuală

O nouă minoritate sexuală îşi face loc printre cele deja existente. Asexualii nu sunt interesaţi de sex, chiar dacă unii dintre ei nu l-au încercat niciodată.
 




Pare greu de crezut ca intr-o societate hipersexualizata ca a noastra, pot exista persoane care nu sunt interesate de sex. La inceput s-a crezut ca asexualii au anumite probleme hormonale sau boli psihice care se manifesta prin lipsa libidoului. De curand insa, asexualitatea a fost acceptata ca orientare sexuala, desi unii spun ca ar fi de fapt lipsa unei orientari sexuale.

Ce este asexualitatea

Asa cum unii din noi sunt heterosexuali, iar altii homosexuali, exista si oamenii care se considera asexuali, adica nu ii intereseaza sexul nici cu partener de sex opus, nici cu partener de acelasi sex.

Ei nu au probleme fizice sau psihice care sa le afecteze libidoul si nici nu practica abstinenta in mod intentionat din motive religioase. Asexualii pur si simplu nu sunt interesati de sex, chiar daca unii din ei nu l-au incercat niciodata.

Asexualii au relatii normale

Cel putin unii dintre ei, aceia care se considera romantici. Adica, desi nu simt nevoia sa faca sex, ei se simt atrasi de alte persoane pe plan pur emotional. Relatia dintre un heterosexual si un asexual este, desigur, dificila, asa ca unii asexuali decida sa faca dragoste numai de dragul partenerului.

Pe de alta parte exista si asexuali care se considera aromantici, adica nu se simt deloc atrasi de alte persoane, nici macar emotional, si nu vor sa fie atinsi.

Comunitati online

Daca homosexualitatea a fost intens studiata din toate punctele de vedere, asexualitatea este inca un teren nou pentru cercetatori, fiindca pana de curand nu exista o comunitate a asexualilor. Aceasta orientare este atat de rara incat era greu de format o comunitate.

Dar odata cu dezvoltarea internetului au aparut grupuri online, cel mai cunoscut fiind Asexual Visibility and Education Network, unde asexualii fac schimb de idei si pareri.



Narcisismul poate ucide, dar numai bărbaţii

Vanitatea poate fi mortală la bărbaţi. Cei care se privesc prea mult în oglindă au niveluri ridicate de cortizol în sânge, chiar în situaţii destinse. Ei riscă să sufere de hipertensiune arterială, lucru care ar putea duce la o boală cardiacă. Nu este şi cazul femeilor, afirmă un studiu menţionat de 7sur7.be şi citat de Agerpres.


Bărbaţii sunt cei mai afectaţi de narcisism
Potrivit autorilor studiului, motivele acestor probleme de sănătate nu sunt clare. Ei sugerează totuşi că persoanele narcisiste pun prea multă presiune pe ele. "Marii narcisişti consideră că sunt oameni fragili şi recurg adesea la strategii defensive: agresează oamenii când le este ameninţat sentimentul de superioritate", spun cercetătorii. Acest lucru face ca stresul să crească brusc, ridicând presiunea arterială.

În cazuri extreme, narcisismul prea pronunţat poate duce la depresie şi provoca tulburări de personalitate.


IMAGINI INEDITE din locuinţa personală a lui Adolf Hitler


Recent au fost făcute publice, în premieră, o serie de imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler.
De curând au fost date publicităţii, în premieră, imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler. Fotografiile arată că acesta era foarte exigent nu doar în conducerea ţării, ci şi în ceea ce priveşte felul în care era decorata locuinţa sa, principalul loc de relaxare al cancelarului, dar şi locul unde a pus la cale cele mai maliţioase planuri, scrie Daily Mail.
Imaginile suprinse de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler între 1936 şi 1945, oferă o perspectivă unică asupra intimităţii Führer-ului. Acestea permit accesul în viaţa sa privată, în locul unde Hitler făcea lucrurile cotidiene, printre mobila rafinată, decoraţiunile, tablourile şi sculpturile aduse din toate lumea.
Încăperile din apartamentul berlinez de deasupra Noii Cancelarii a Reichului reflectă preferinţa pentru baroc, dar şi gusturi marcate de sentimentalism. Obsesia lui Hitler pentru grandios se poate vedea în preferinţa sa pentru arhitectura supradimensionată, pentru monumentele măreţe, care ar impresiona şi ar umili vizitatorii. Aceeaşi grandomanie şi-a pus amprenta şi asupra apartamentuluipersonal al Führer-ului, unde fiecare masă sau noptieră era acoperită cu flori.
O fotografie din 1938 este învăluită într-un aer foarte domestic, ilustrând măsuţa cu telefonul, carneţelul cu numere, vaza cu flori, aşezate în faţa unei oglinzi în care se văd franjurile unei lampadar al veiozei. Dacă alături de toate aceste obiecte nu s-ar vedea vedea cascheta lui Hitler, privitorul ar putea crede că fotografia imortalizează o clipă din viaţa liniştită a unui om de clasă mijlocie. Accesoriul militar aruncat neglijent pe măsuţă imprimă senzaţia brutalităţii omului care vine acasă de la birou după o zi de muncă.
 
Pe lângă cochetul apartament berlinez, Hitler se putea mândri şi cu o reşedinţă în Alpii bavarezi, din apropiere de Berchtesgaden, locul unde Führer-ului a petrecut momente speciale alături de partenera sa Eva Brown şi alţi oameni politici importanţi, cum ar fi Albert Forster. Chiar şi reşedinţa de vacanţă era decorată, după cum se poate observa în imaginile surprinse de Jaeger, în acelaşi stil grandios apreciat de Führer.
Cabana din Bavaria era locuinţa de suflet a lui Adolf Hitler, amenajată în stilul arhitectural, pe care a vrut să-l atribuie întregii Germanii.
O altă clădire reprezentativă nu doar pentru Hitler, ci pentru întreaga Germanie sub conducerea sa, a fost celebrul Fuhrerbau, din Munchen, locul unde se ţineau majoritatea conferinţelor Partidului Nazist.
Acolo a avut loc Conferinţa din 1938 şi tot acolo, în biroul lui Hitler, a fost semnat acordul prin care premierul britanic de la acea vreme, Neville Chamberlain, a cedat Germaniei o parte din Cehoslovacia.
O altă imagine indedită este cea suprinsă de la bordul vasului de croazieră aparţinând organizaţiei naziste "Putere prin Bucurie" (Kraft durch Freude) în timpul călătoriei de inaugurare a acestuia, din aprilie 1939.
Un loc inedit care a marcat activitatea liderului Germaniei naziste este "Vizuina Lupului", o fortăreaţă amplasată în nord-estul Poloniei, despre care s-a spus că va fi amenajată ca o destinaţie pentru turişti.
În afară de fortăreaţa din Polonia, al doilea loc unde Hitler a petrecut majoritatea timpului în cel de-al doilea Război Mondial a fost reşedinţa din Alpii Bavarezi, pe care a renovat-o şi a rebotezat-o în 1935, urmând să-şi petreacă acolo vacanţele următorilor zece ani.




sursa:gandul.info

Casio G-Shock cu Android - cel mai rezistent smartphone?


Cât de rezistent poate fi un smartphone de ultimă generaţie? În ciuda materialelor noi folosite de producători, terminalele se zgârie, ecranele se sparg de la o cadere de pe masă, iar carcasa poate fi crăpată în urma unor şocuri mai puternice.


 Intră în scenă Casio G-Shock, un smartphone prezentat în premieră la CES 2012. Din nefericire, el este momentan doar în faza de concept şi, în cazul în care va fi produs, piaţa pe care va ajunge iniţial va fi State Unite. Nici măcar sistemul de operare nu a fost stabilit de producător, deşi în imagini apar elemente de design specifice Android.
Casio G-Shock - un concept de smartphone foarte rezistentCasio G-Shock - un concept de smartphone foarte rezistent

Carcasa lui Casio G-Shock, destul de voluminoasă de altfel, protejează telefonul de căderi de la 3 m. Ea poate rezista la o presiune de o tonă, iar apa nu va pătrunde în carcasă la adâncimi de până la 10 m. Pe lângă Casio G-Shock, Motorola Defy+ pare un copil mic. Vă lăsăm în compania imaginilor de la CES 2012 şi sperăm să aflăm mai multe despre telefon în viitorul apropiat.
Casio G-Shock - carcasa este metalică în spateCasio G-Shock - carcasa este metalică în spate

Butoanele laterale nu au dispărutButoanele laterale nu au dispărut

Momentan, doar un conceptMomentan, doar un concept

Sursa: Gsmarena.com

Pirat online, cea mai bine platita meserie din lume! Cati bani au baietii de la Megaupload si ce fac cu ei! FOTO incredibile


Fondatorii Megaupload.com au masini de lux, arme si vacante de vis din bani obtinuti din pirateria online!
Pirat online, cea mai bine platita meserie din lume! Cati bani au baietii de la Megaupload si ce fac cu ei! FOTO incredibile
Site-urile rusesti au publicat fotografii incredibile cu baietii de la Megaupload, care se crede ca ar fi strans o jumatate de miliard de dolari din piraterie online.





Mai multe fotografii pot fi vazute in galeria de mai jos.

Comerţul, încotro?


Piața românească de retail rămâne nr. 1 în topul creșterilor așteptate pentru perioada 2010-2020, arată un studiu al Oxford Economics, citat într-un raport al firmei de consultanţă Contrast Management-Consulting. Mai exact, va creşte cu 62% în următorii opt ani, mult în faţa unor ţări precum Portugalia, Spania, Italia sau Grecia, unde avansul va fi de doar aproximativ 10%.
Retailul din România a înregistrat cea mai mare rată de creștere din regiune în ultimii zece ani, iar așteptările sunt ca acest trend să continue și în următorii opt ani. Concret, pentru piața locală se prognozează o creștere medie de 5% pe an.

”Principalii piloni care vor susține această dinamică sunt creșterea puterii de cumpărare a populației, continuarea dezvoltarii agresive a comerțului modern și modificările comportamentului de consum al populației”, explică Adrian Comăneci, manager la Contrast Management-Consulting.


Până în 2020, retailul ar urma să crească până la 26 de miliarde de euro, adică un plus de aproape două treimi faţă de 16 miliarde de euro nivelul actual.

”Pe termen lung, perspectivele sectorului de retail din România sunt favorabile, datorită decalajului semnificativ existent între nivelul cheltuielilor de consum anuale  pe cap de locuitor din România şi cele de la nivelul Uniunii Europene (4.700 EUR în România, comparat cu aproximativ 20,000 EUR  în Uniunea Europeană)”, comentează și Bogdan Belciu, partener la PwC.

Deocamdată însă, suma medie cheltuită de un român în retail este încă la mai puțin de jumătate din media europeană (46%), arată calculele Contrast, pe baza datelor de la European  Intelligence Unit.

Magazinele tradiţionale, de tip alimentară şi chioşc, domină comerţul local ca număr de unităţi, cu un total de circa 74.000, în timp ce comerţul modern (cash&carry, hipermarketuri, supermarketuri şi magazine de tip discount) numără aproape 900 de spaţii.




sursa:capital.ro

Cum va arăta lumea în 2050 - bătrâni şi foarte mulţi


Populația planetei va ajunge la nouă miliarde până în 2050, iar creșterea va veni, în principal, din statele africane, arabe și din India. Chiar și așa, problema omenirii va fi îmbătrânirea, nu resursele Terrei.
Criza economică prin care trecem la nivel global a exacerbat și discuțiile depre suprapopularea planetei. Mai ales în momentul în care populația a atins cifra de șapte miliarde, în octombrie anul trecut. Dar, pentru a înțelege mai bine ce înseamnă explozia demografică din ultimii 50 de ani pentru economie și pentru nivelul nostru de trai, trebuie să ne uităm cu mai multă atenție la corelația dintre creșterea produsului intern brut și vârsta medie a populației. A fost nevoie de 250.000 de ani pentru ca populația lumii să atingă primul miliard, în jurul anului 1800. Pentru al doilea miliard a mai fost nevoie de circa 100 de ani, până în 1927. După care perioadele s-au micșorat drastic. Populația a ajuns la cinci miliarde în 1987, după 12 ani, în 1999, la șase miliarde. 

Însă vârful de creștere a trecut deja, acesta având loc în anii 1960, când rata era de 2% pe an. Pentru următorul miliard se estimează că va fi nevoie de 14 ani, iar pentru cel care îi va urma, de 18 ani. Vorbim însă doar de estimări. Iar cu ratele de scădere pe care le observăm în prezent în multe zone ale globului, este posibil ca majorarea numărului oamenilor să fie mult mai redusă decât prognozele. 

Terra are suficiente resurse pentru toți

Am ajuns la șapte miliarde, și până în 2050 vom fi nouă miliarde. Principala întrebare care se pune este dacă planeta are resurse suficiente pentru a hrăni atât de mulți oameni. Propovăduitorii apocaliptici spun și că vom ajunge la războaie, la conflicte planetare, că vom trece prin tot mai multe crize economice. Dacă ne uităm însă la rapoartele demografice ale Națiunilor Unite, corelate cu evoluția economică, observăm că lucrurile nu sunt nici pe departe atât de sumbre. În primul rând, să privim la capacitatea agricolă a planetei. În mod sigur, nouă sau zece miliarde de vânători și culegători nu ar putea supraviețui; oamenii care trăiau așa aveau nevoie de suprafețe foarte mari pentru a-și asigura nevoile zilnice. În prezent vorbim însă despre o populație majoritar urbanizată, a cărei hrană este produsă prin agricultură puternic mecanizată. 

Conform datelor Băncii Mondiale, până în 2055, producția agricolă ar trebui să crească cu circa 65% față de nivelul actual, pentru a ține pasul cu majorarea populației. Pare mult, dar dacă ne uităm că în perioada 1970 - 2010 producția a crescut de trei ori și jumătate, nu mai este chiar atât de mult. Se găsesc mai greu, dacă nu deloc, noi suprafeţe agricole, dar producția de pe actualele zone poate fi majorată. Cel mai la îndemână exemplu este România, a cărei suprafață agricolă ar putea susține până la 70-80 milioane de persoane, dar în prezent abia asigură necesarul a 20 de milioane. 

Baby-boom la pensie

De altfel, problema actuală legată de foamete vine mai degrabă din lipsa banilor pentru cumpărare, nu din lipsa produselor. La care se adaugă și risipa de alimente din statele dezvoltate, care în UE se ridică la 89 de milioane de kilograme anual. „Risipa de alimente a devenit un fenomen foarte răspândit în UE, dar nu a beneficiat de atenția cuvenită până acum“, a declarat europarlamentarul Salvatore Caronna, cu ocazia adoptării unei rezoluții care presupune reducerea la jumătate a risipei de alimente până în 2025. Parlamentarii europeni au în vedere că hrana este aruncată, în timp ce 79 de milioane de cetățeni UE trăiesc sub limita sărăciei, iar 16 milioane își primesc mâncarea de la asociații caritabile.  

Principala problemă demografică nu este atât creșterea populației, cât raportul dintre diferitele grupe de vârstă. Îmbătrânirea creează mai multe dificultăți, mai ales în condițiile în care majoritatea regiunilor au rate de fertilitate sub cea considerată minimă pentru gradul de înlocuire. Nivelul minim este de 2,1 copii pe mamă (persoane între 15 și 49 de ani), iar în România anului 2012 rata este de 1,3. De altfel, aproape jumătate din populația lumii trăiește în țări cu rate de fertilitate mai mici de 2,1. Iar numărul este în creștere, nivelul fiind întâlnit inclusiv în state precum China, Brazilia, Thailanda și Iran, nu doar în regiunile dezvoltate. 

Generația „baby-boom“, cei născuți în perioada de după Al Doilea Război Mondial (anii 1950 în Europa și 1970 în Asia de Est), ne arată cel mai bine corelația dintre creșterea economică și vârsta populației. Societatea beneficiază de ceea ce se numește „dividendele demografice“, respectiv momentul în care sunt relativ puțini copii și bătrâni și mulți adulți activi, inclusiv femei care intră în câmpul muncii pentru prima oară, cariera fiind preferată unei căsătorii timpurii. 
Perioada de maxim „avânt“ a avut loc în Europa între 1945 și 1975, iar în Asia (estică) între 1980 și 2000. Numai că boomul se încheie, iar persoanele care au lucrat toată viața activă pentru economie își doresc dividendele proprii. Populația încetează să mai crească, numărul bătrânilor este tot mai mare datorită speranței crescute de viață, iar numărul celor dependenți de adulții activi este tot mai mare. 

Cel mai bun exemplu este rata de dependență, care în 1970 era de 75 de persoane (copii și bătrâni) pentru fiecare 100 adulți activi. În 2010, numărul dependenților a scăzut până la 52, iar trendul dă semne că s-a oprit. Și urmează să o ia în sens invers din cauza ratelor scăzute de fertilitate, estimările indicând trei dependenți pentru fiecare adult în 2050. Situația este deja prezentă în Japonia și se apropie cu pași repezi de Europa.

Problemele Chinei sunt majore 

Doar trei regiuni vor evita trendul în următoarele decenii: țările din Africa, statele arabe și India. Pentru restul lumii însă, nu va mai conta cât de mult crește populația, ci cât de multe economii s-au făcut pentru a susține persoanele ieșite din activitate. Pericolul este, oarecum surprinzător, la fel de mare pentru China, nu doar pentru statele dezvoltate din vestul Europei. Iar chinezii, care recent au devenit o țară „urbană“, adică procentajul oamenilor care trăiesc în orașe l-a depășit pe cel din zonele rurale, vor avea probleme majore în a asigura veniturile celor care ies la pensie. 

China este o zonă atipică, unde rata fertilității a scăzut nu doar prin dezvoltarea normală, respectiv scăderea fertilității datorită avansului economic, ci și prin politica demografică, prin care este permis doar un copil de familie. China a ajuns, în ce privește PIB-ul, între primele țări din lume, dar populația de aproape 1,35 miliarde indică un nivel de trai încă departe de cel al SUA, Japoniei sau statelor din zona euro. Iar reducerea forței de muncă va obliga companiile să majoreze veniturile, erodând și competitivitatea economică a țării.

Nici România nu stă mult mai bine la acest capitol. Rata fertilității, de 1,3 copii, este mai mică inclusiv decât cea medie din Europa, de 1,6 copii. Iar vârsta medie a populației este de aproape 40 de ani (38,1 la bărbați și 41 la femei). De asemenea, 31% din populație sunt copii (respectiv 15,12%, cu vârste între 0 și 14 ani) și bătrâni (14,9% cu vârste de peste 65 de ani). Cu o societate majoritar urbană, în proporție de 55%, dar cu o populație în scădere, România are deja probleme serioase în asigurarea fondului de pensii, singura diferență față de restul Europei fiind vârsta ceva mai redusă de pensionare din ultimii zece ani din cauze subiective (până la circa 55 de ani). 

Soluții nu există

România nici nu a reușit să ajungă la nivelul de dezvoltare al Occidentului și are deja probleme cu fondul de pensii. Dar cauza nu este numărul persoanelor active, ci numărul salariaților. Ceea ce înseamnă că soluția este creșterea economică și, implicit, a locurilor de muncă disponibile. Pentru îmbătrânire însă nu se poate spune că există o soluție universal acceptată. Cel mai probabil, va fi nevoie ca vârsta de pensionare să fie ridicată spre 70 de ani, pentru a evita incapacitatea de plată a sistemelor de pensii. O echilibrare a societăților tinere cu cele îmbătrânite va fi posibilă printr-o mult mai liberă circulație a forței de muncă, iar sistemele economice și sociale va trebui să se adapteze. Spre exemplu, dacă populațiile din statele sub-sahariene (cu vârste medii în jurul a 20 de ani) vor fi furnizoarele de tineri, atunci ei trebuie acceptați acolo unde este nevoie. Pentru a trece cu bine peste criza demografică ce stă să vină, națiunile trebuie să lase deoparte diferențele de rasă, religie etc. Iar criza demografică, atunci când va avea loc, va face ca actuala criză economică și financiară să arate ca o „iritație“ trecătoare.

7 miliarde numără populația globului, cifră atinsă în octombrie 2011, iar estimările indică o creștere de până la 9 miliarde în următorii 30 de ani

1,3 este rata de fertilitate a României, conform datelor de anul trecut, mult sub rata de „înlocuire“, de 2,1, și sub cea medie europeană, de 1,6

Risipa de alimente a devenit un fenomen foarte răspândit în Uniunea Europeană, dar acest fapt nu a beneficiat de atenția cuvenită până în acest moment.
Salvatore Caronna, europarlamentar italian



sursa:capital.ro