miercuri, 25 ianuarie 2012

IMAGINI INEDITE din locuinţa personală a lui Adolf Hitler


Recent au fost făcute publice, în premieră, o serie de imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler.
De curând au fost date publicităţii, în premieră, imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler. Fotografiile arată că acesta era foarte exigent nu doar în conducerea ţării, ci şi în ceea ce priveşte felul în care era decorata locuinţa sa, principalul loc de relaxare al cancelarului, dar şi locul unde a pus la cale cele mai maliţioase planuri, scrie Daily Mail.
Imaginile suprinse de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler între 1936 şi 1945, oferă o perspectivă unică asupra intimităţii Führer-ului. Acestea permit accesul în viaţa sa privată, în locul unde Hitler făcea lucrurile cotidiene, printre mobila rafinată, decoraţiunile, tablourile şi sculpturile aduse din toate lumea.
Încăperile din apartamentul berlinez de deasupra Noii Cancelarii a Reichului reflectă preferinţa pentru baroc, dar şi gusturi marcate de sentimentalism. Obsesia lui Hitler pentru grandios se poate vedea în preferinţa sa pentru arhitectura supradimensionată, pentru monumentele măreţe, care ar impresiona şi ar umili vizitatorii. Aceeaşi grandomanie şi-a pus amprenta şi asupra apartamentuluipersonal al Führer-ului, unde fiecare masă sau noptieră era acoperită cu flori.
O fotografie din 1938 este învăluită într-un aer foarte domestic, ilustrând măsuţa cu telefonul, carneţelul cu numere, vaza cu flori, aşezate în faţa unei oglinzi în care se văd franjurile unei lampadar al veiozei. Dacă alături de toate aceste obiecte nu s-ar vedea vedea cascheta lui Hitler, privitorul ar putea crede că fotografia imortalizează o clipă din viaţa liniştită a unui om de clasă mijlocie. Accesoriul militar aruncat neglijent pe măsuţă imprimă senzaţia brutalităţii omului care vine acasă de la birou după o zi de muncă.
 
Pe lângă cochetul apartament berlinez, Hitler se putea mândri şi cu o reşedinţă în Alpii bavarezi, din apropiere de Berchtesgaden, locul unde Führer-ului a petrecut momente speciale alături de partenera sa Eva Brown şi alţi oameni politici importanţi, cum ar fi Albert Forster. Chiar şi reşedinţa de vacanţă era decorată, după cum se poate observa în imaginile surprinse de Jaeger, în acelaşi stil grandios apreciat de Führer.
Cabana din Bavaria era locuinţa de suflet a lui Adolf Hitler, amenajată în stilul arhitectural, pe care a vrut să-l atribuie întregii Germanii.
O altă clădire reprezentativă nu doar pentru Hitler, ci pentru întreaga Germanie sub conducerea sa, a fost celebrul Fuhrerbau, din Munchen, locul unde se ţineau majoritatea conferinţelor Partidului Nazist.
Acolo a avut loc Conferinţa din 1938 şi tot acolo, în biroul lui Hitler, a fost semnat acordul prin care premierul britanic de la acea vreme, Neville Chamberlain, a cedat Germaniei o parte din Cehoslovacia.
O altă imagine indedită este cea suprinsă de la bordul vasului de croazieră aparţinând organizaţiei naziste "Putere prin Bucurie" (Kraft durch Freude) în timpul călătoriei de inaugurare a acestuia, din aprilie 1939.
Un loc inedit care a marcat activitatea liderului Germaniei naziste este "Vizuina Lupului", o fortăreaţă amplasată în nord-estul Poloniei, despre care s-a spus că va fi amenajată ca o destinaţie pentru turişti.
În afară de fortăreaţa din Polonia, al doilea loc unde Hitler a petrecut majoritatea timpului în cel de-al doilea Război Mondial a fost reşedinţa din Alpii Bavarezi, pe care a renovat-o şi a rebotezat-o în 1935, urmând să-şi petreacă acolo vacanţele următorilor zece ani.




sursa:gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu