miercuri, 25 ianuarie 2012

Ai putea trăi fără sex? Asexualitatea este noua orientare sexuală

O nouă minoritate sexuală îşi face loc printre cele deja existente. Asexualii nu sunt interesaţi de sex, chiar dacă unii dintre ei nu l-au încercat niciodată.
 




Pare greu de crezut ca intr-o societate hipersexualizata ca a noastra, pot exista persoane care nu sunt interesate de sex. La inceput s-a crezut ca asexualii au anumite probleme hormonale sau boli psihice care se manifesta prin lipsa libidoului. De curand insa, asexualitatea a fost acceptata ca orientare sexuala, desi unii spun ca ar fi de fapt lipsa unei orientari sexuale.

Ce este asexualitatea

Asa cum unii din noi sunt heterosexuali, iar altii homosexuali, exista si oamenii care se considera asexuali, adica nu ii intereseaza sexul nici cu partener de sex opus, nici cu partener de acelasi sex.

Ei nu au probleme fizice sau psihice care sa le afecteze libidoul si nici nu practica abstinenta in mod intentionat din motive religioase. Asexualii pur si simplu nu sunt interesati de sex, chiar daca unii din ei nu l-au incercat niciodata.

Asexualii au relatii normale

Cel putin unii dintre ei, aceia care se considera romantici. Adica, desi nu simt nevoia sa faca sex, ei se simt atrasi de alte persoane pe plan pur emotional. Relatia dintre un heterosexual si un asexual este, desigur, dificila, asa ca unii asexuali decida sa faca dragoste numai de dragul partenerului.

Pe de alta parte exista si asexuali care se considera aromantici, adica nu se simt deloc atrasi de alte persoane, nici macar emotional, si nu vor sa fie atinsi.

Comunitati online

Daca homosexualitatea a fost intens studiata din toate punctele de vedere, asexualitatea este inca un teren nou pentru cercetatori, fiindca pana de curand nu exista o comunitate a asexualilor. Aceasta orientare este atat de rara incat era greu de format o comunitate.

Dar odata cu dezvoltarea internetului au aparut grupuri online, cel mai cunoscut fiind Asexual Visibility and Education Network, unde asexualii fac schimb de idei si pareri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu