vineri, 13 ianuarie 2012

Universul are mai multe planete decat stele

Universul are mai multe planete decat stele

sxc.hu
Sistemul nostru solar a fost considerat multa vreme o excentricitate a universului. Astronomii descopera acum ca de fapt planetele intrec stelele.
Există mai multe planete decât stele în galaxia noastră, în care sistemul solar a fost considerat multă vreme o excepţie, arată un studiu publicat miercuri de o echipă internaţională de astronomi şi menţionat de AFP.Stele înconjurate de planete: ‘Este regula mai degrabă decât excepţia’ în Calea Lactee, spune Arnaud Cassan de la Institutul de astrofizică din Paris, principalul autor al studiului apărut în revista ştiinţifică britanică ‘Nature’. Potrivit calculelor statistice ale echipei sale, în galaxia noastră există 1,6 planete la o stea.
Potrivit estimărilor astronomilor, 17% din stele au o planetă cu masa comparabilă cu a lui Jupiter, 52%, planete de talia lui Neptun şi 62%, nişte ‘super-Terra’, planete de 5-10 ori mai mari decât Pământul.
‘Se pare că există miliarde de planete cu mase asemănătoare Pământului pe orbita din jurul stelelor din Calea Lactee‘, afirmă Daniel Kubas într-un comunicat al Observatorului austral european (ESO) din Chile.
În timp ce echipa lui Arnaud Cassan s-a ocupat de stelele solitare, un alt studiu, publicat tot miercuri în ‘Nature’, arată că 1% din stelele perechi (‘stele binare’) ar putea avea o exoplanetă gigant în jurul lor.
Galaxia noastră ar putea avea milioane de exoplanete cu mai mulţi Sori, arată William Welsh de la Universitatea din San Diego (SUA), a cărui echipă a identificat două noi planete de acest tip, cu ajutorul satelitului Kepler, care a permis deja depistarea primei planete aşa-zis ‘circumbinare’, numită Kepler-16b.
Peste 1.700 de exoplanete au fost descoperite în 16 ani, dintre care doar în jur de zece prin ‘microlentilă’, tehnica utilizată de echipa lui Arnaud Cassan, care a observat şase ani milioane de stele, căutând astfel de efecte de lupă.
Este un fenomen rar care se produce când două stele se aliniază perfect în linia noastră de vizare: masa celei mai apropiate amplifică lumina celei mai îndepărtate.Einstein a arătat că prezenţa unei mase modifică traseul razelor luminoase. Dacă o planetă orbitează în jurul stelei, jucând rolul de lupă, ea contribuie şi la efectul de amplificare a luminii. ‘Prin tehnica microlentilei, chiar şi o planetă foarte mică poate fi descoperită dacă există o aliniere geometrică favorabilă între planetă şi stea’, spune Cassan.
Studiul a vizat exoplanetele care s-ar putea afla între 75 milioane de km – jumătatea distanţei Pământ – Soare – şi 1,5 miliarde de km de steaua lor şi cu masă de la cinci ori mai mare decât Terra la de zece ori mai mare decât Jupiter.
Au fost depistate trei exoplanete de diferite mărimi datorită a peste 3.200 de efecte de microlentile, între 2002 şi 2007. Este un rezultat ‘impresionant’ pentru această tehnică, sugerând abundenţa de exoplanete din galaxie, arată ESO.



sursa:financiarul.ro

E dovedit: dependenţii de internet gândesc altfel decât cei normali


Un studiu desfăşurat de cercetători chinezi asupra unui grup de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani, diagnosticaţi ca fiind dependenţi de calculator şi internet în mod special, a dat rezultate surprinzătoare.
Dependenţii de internet gândesc altfel decât cei normaliE dovedit: dependenţii de internet gândesc altfel decât cei normali

Cercetătorii au scanat undele cerebrale ale participanţilor la test, căutând diferenţe între aşa zişii dependenţi de internet şi oameni obişnuiţi, care nu petrec foarte mult timp în faţa calculatorului. Studiul are drept motivaţie dorinţa pentru o mai bună înţelegere a modificărilor apărute la nivelul structurilor cerebrale, astfel încât să poată fi create medicamente mai eficiente pentru tratarea acestei afecţiuni.
Teste speciale efectuate cu ajutorul unui tomograf cu rezonanţă magnetică au evidenţiat diferenţe fizice în structura materiei albe din creier, corespunzătoare fibrelor nervoase ce conectează regiuni ale creierului care au legătură cu generarea şi interpretarea emoţiilor, atenţia, luarea deciziilor şi controlul cognitiv.
Explicaţia găsită de cercetători este că modificările apărute în aceste structuri contribuie la inabilitatea celor dependenţi de a se opri din ceea ce fac, aceştia ajungând să petreacă mult mai mult timp în faţa calculatorului decât au nevoie pentru îndeplinirea activităţilor pe care şi le-au propus iniţial.
Tendinţe similare au fost descoperite şi în cazul pasionaţilor de jocuri, concluzia fiind că sesiunile prelungite de jocuri şi navigare pe internet aduc modificări în structura creierului , afectând zona cortexului orbito-frontal şi alte regiuni cu importanţă majoră în gândire, într-un mod nu foarte diferit de efectul consumului de substanţe interzise.
Sursa: Bbc.co.uk

8 Semne de dragoste adevarata din partea LUI


Fapte, nu vorbeCand sufletul iubeste – 8 Semne de dragoste adevarata din partea LUI
 

Oricat de frumoase sunt cuvintele uneori, faptele sunt mult mai importante. Oricine poate promite "marea si sarea", dar daca se si tine de promisiune... atunci inseamna mult. Barbatul de langa noi este ceea ce face. Faptele vorbesc mai mult despre el decat cuvintele. Un semn profund al iubirii lui este atunci cand partenerul tau alege sa-si duca la capat promisiunile, sa isi respecte angajamentele si sa te ajute cu ceea ce a spus ca te va ajuta. Vei stii astfel ca este un om de cuvant si ca isi face timp pentru lucrurile care conteaza pentru tine.

Respectul fata de persoana iubita


Respectul fata de persoana de langa tine este fundamental pentru o relatie sanatoasa si de lunga durata. Vei stii ca partenerul tau te iubeste daca el iti arata ca te respecta tot timpul, nu atunci cand isi alege. Iubirea nu inseamna atunci cand el te respecta doar cand i se pare lui ca ar trebui sau cand isi doreste ceva de la tine, ci tot timpul.

Cand sufletul iubeste – 8 Semne de dragoste adevarata din partea LUI    Egalitatea


Iti doresti si tu sa faci aceleasi lucruri ca si el, fara sa existe discutia cu „tu nu poti” sau „nu ar trebui sa faci asa”. O dovada de iubire din partea partenerului tau de viata este atunci cand te trateaza ca un egal al sau, cand sunteti parteneri si nu sef si subaltern. Deciziile tale au un ecou la fel de puternic in relatia voastra ca si ale lui, si nu un ecou mai mic. Daca luati decizii impreuna pentru voi si nu ia doar el, atunci te vede ca pe un partener, deci te iubeste si te pretuieste.

Este mereu acolo pentru tine, si cand razi, si cand plangi


„Si la bine si la rau”, cum spun americanii, trebuie si partenerul tau sa fie alaturi de tine. Daca te iubeste cu adevarat, are grija de tine atunci cand esti racita, face cumparaturile in locul tau daca este nevoie, ia copiii de la gradinita ori de la scoala in locul tau etc. Este partenerul tau de viata, practic el este ajutorul tau la fel cum si tu esti ajutorul lui. Daca te iubeste, el te accepta si atunci cand nu stralucesti si isi doreste sa iti fie bine.

Gandeste in doiCand sufletul iubeste – 8 Semne de dragoste adevarata din partea LUI


Un barbat care iubeste cu adevarat se vede pentru toata viata alaturi de femeia iubita. Faptul ca tu esti in planurile lui, in gandurile lui, in tot ceea ce face, inseamna ca tu ocupi un loc important in viata lui, inseamna ca nu se gandeste numai la el, ci si la tine, la voi. Te iubeste.


Te suna, se gandeste la tine


Barbatul care te iubeste isi doreste sa te auda chiar si atunci cand nu are nevoie de ceva de la tine. El te suna sa stie cum iti merge ziua, sa iti povesteasca despre ziua lui, sa iti spuna ca se gandeste la tine etc. Partenereul tau te sustine si te incurajeaza atunci cand iti doresti ceva, si isi face timp pentru tine si nevoile tale atunci cand te iubeste profund.

Te surprindeCand sufletul iubeste – 8 Semne de dragoste adevarata din partea LUI


Un barbat care iubeste va gasi mereu tot felul de modalitati prin care sa iti arate ce simte pentru tine. Nu trebuie sa cheltuie o avere pentru a-ti spune ca te iubeste, dar te poate surprinde prin lucruri mici, romantice si frumoase. El poate alege sa iti cumpare flori atunci cand face piata, nu doar la aniversari, te poate scoate in oras, iti poate gati o cina speciala, iti poate face masaj etc. Iubirea se afla in detalii pana la urma.

Iti spune ca te iubeste


Da, spuneam ca faptele sunt mai importante decat vorbele.. dar si vorbele sunt dulci. Daca te iubeste, iti va spune ca te iubeste. 


sursa:garbo.ro


Cum sa incepi sa scrii un roman


Te-ai gandit vreodata sa incepi sa scrii un roman, insa ai abandonat rapid ideea gandindu-te ca te "inhami" la o munca titanica?

Vestea buna este ca scrierea unui roman nu este cel mai greu lucru de pe Terra. Vestea mai putin buna este ca un roman presupun ceva mai multa seriozitate, concentrare si timp.

Iata cateva dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand incepi sa scrii un roman:

1. Planul de idei

Rareori se intampla ca un roman sa poata fi scris bine fara concepe de la inceput un plan de idei. Este ca si cum ai intocmi un plan de afaceri. Pui pe hartie felul in care vrei sa arate romanul tau.

Pentru a fi mai usor de parcurs, romanul ar trebui sa fie impartit in capitole, fie avand un numar de maximum 10-15 pagini. Fara acest plai, ai toate sansele sa abandonezi rapid acest proiect.

2. Scrii despre ceea ce iti place

Inainte de a te apuca sa scrii o carte, trebuie sa te gandesti la subiectul ei. Vrei sa ai parte de succes comercial? Atunci poti merge "la sigur" scriind un roman de dragoste. Literatura de acest gen (inca) este la mare cautare, fiind cumparata cu predilectie de femei. La fel de bine se vand si thrillerele, acestea fiind savurate mai mult de barbati.

Daca nu te intereseaza sa faci bani de pe urma romanului tau, poti scrie despre absolut tot ce iti trece prin cap. Scrie despre lucrurile care iti plac si vei sesiza ca munca la roman va fi mult mai usoara.

3. Trebuie sa stii dinainte structura povestii tale

In scoala generala am invatat cu totii despre momentele subiectului. Ele ar trebui sa regaseasca si in cartea ta: expozitiune (introducere), intriga, desfasurarea actiunii, punct culminant, deznodamant. In cazul in care nu respecti aceasta structura, risti sa realizezi abia dupa ce ai terminat romanul ca acestuia ii lipseste coerenta. In plus, in cazul in care vrei ca romanul sa ajunga pe rafturile librariilor si sa fie cumparat de cat mai multi oameni, trebui sa-l redactezi astfel incat sa fie usor de parcurs.

4. Timpul dedicat scrierii unui roman

Din start trebuie sa elimini din vocabularul tau expresia "Nu am timp". Daca vrei cu adevarat sa duci la capat un roman, poti sa-ti faci timp, fie o ora-doua la sfarsitul unei zile de munca, fie mai multe ore in timpul weekend-ului. Sau poti sa-ti propui ca in fiecare zi sa scrii cate o pagina.

5. Rescrie pasajele care ti se par ca nu suna bine

Indiferent de cat de talentat esti, prima varianta a romanului este groaznica. Poate este coerenta, insa are multe lipsuri, dialoguri inutile, personaje-cliseu etc. Solutia ar fi sa recitesti de multe ori ceea ce ai scris si sa operezi modificari pe text, pana cand vei fi multumit de rezultat.

6. Fii tu insuti

Originalitatea trebuie sa fie una dintre principalele caracteristici ale viitorului tau roman. Nu are niciun rost sa copiezi stilul altor scriitori. Oare cine si-ar dori sa citeasca un roman in care sa gaseasca elemente imprumutate din Balzac, Rebreanu sau Coelho? Indiferent ca scrii un thriller de spionaj, un roman de aventuri sau o emotionanta poveste de dragoste, lumea va aprecia originalitatea.


sursa:askmen.ro

6 sfaturi utile pentru achizitionarea unei masini


Cine a cumparat sau vandut macar o data in viata o masina stie ca se confrunta cu o multime de probleme, ascunse sau vizibile, de ordin tehnic sau birocratic, iar o experienta pe care abia o astepti se poate transforma rapid intr-o dezamagire profunda. Iata ce ar trebui sa stii inainte sa dai banii pe urmatoarea masina.

1. Fa-ti temele de acasa

Cauta bine in ziare sau pe internet si afla ce masina ti s-ar potrivi in functie de nevoile si bugetul tau. Studiaza avantajele si dezavantajele, preturile cerute, precum si sfaturi ale altor proprietari de pe forumuri.

2. Calculeaza-ti atent costurile

In cazul achizitionarii unei masini noi, majoritatea oamenilor fac un credit. Avand in vedere situatia economica actuala, poate ar fi bine sa te gandesti de doua ori daca vei putea duce ratele in urmatorii ani.
O alta varianta foarte populara este cumpararea unei masini la mana a doua. Chiar daca te bucura pretul mic, pregateste-te sa investesti destul de mult in reparatii de-a lungul timpului, avand in vedere ca nimeni nu-ti poate oferi vreo garantie la masina.

3. Ia toate detaliile posibile despre masina respectiva

Daca ai gasit o masina care te tenteaza, incearca sa afli cat mai multe despre ea. Este greu sa convingi proprietarul sa-ti spuna si lucrurile mai putin placute(kilometrajul real, de exemplu), insa exista indicii care-ti pot semnala diverse probleme: vopseaua schimbata sau portiunile revopsite pot semnala un accident,urmele de rugina sunt si ele semnale de alarma, etc.

4. Nu te limita la un singur tip de masina

Gaseste cel putin trei masini care ti se potrivesc si compara pretul, dotarile si consumul. Ia in considerare masina care se potriveste cel mai bine nevoilor si stilului tau. Daca petreci majoritatea timpului in oras si calatoresti de 2-3 ori pe an, atunci iti trebuie o masina de oras. Daca ai o familie numeroasa, iti trebuie clar o masina sigura si spatioasa.

5. Mergi cu masina la un service

Chiar daca prietenul tau cel mai bun iti garanteaza ca faci o afacere buna, insista sa mergi cu masina la un service si sa-ti faca o evaluare. Nu te duce la un service de cartier, cauta un service cu vechime si renume, chiar daca te va ciosta mai mult evaluarea. Te va scuti de multe probleme ulterioare.

6. Testeaza personal masina

Nu cumpara masina, pana nu te sui chiar tu la volan si faci o plimbare cu ea. Testeaza franele, acceleratia, ambreaiajul si volanul, atat cat te pricepi tu. O problema grava ar trebui imediat descoperita.


sursa:askmen.ro

ESQUIRE:Shoe Porn: Florsheim by Duckie Brown Saddle


Walk in these to a long lunch.
Saddle in toffee/blue ($325) by Florsheim by Duckie Brown, neimanmarcus.com


Read more: http://www.esquire.com/blogs/mens-fashion/#ixzz1jNKu9Zz3

GQ:The Red Carpet Manifesto

Awards season is officially upon us. Which means we'll have our eyes trained to the red carpet-walkers at the Golden Globes, the Oscars, the Grammys, and every other award show under the hot California sun. But before the grading begins, we recommend the stars (and you) consult this guide to the Dos and Don'ts of red carpet style  

Read More http://www.gq.com/style/profiles/201201/celebrity-red-carpet-style-fashion-dos-donts-best-worst-dressed-oscars#ixzz1jNIzWFqm

GQ:The Week in Style: 01.13.12

Ewan McGregor in Los Angeles.  
Wow, leather sleeves! A perfect example of the kind of trend you see all over the runways, but never in Real Life. Insofar as a movie premiere can be considered Real Life, Ewan's revealing himself as remarkably fashion-forward.

Read More http://www.gq.com/style/week-in-style/201201/best-dressed-men-worst-dressed-men-01-13-2012#ixzz1jNI7YC6K

GQ:Tommy Ton's Street Style: Pitti Uomo

Our street shooting man captures the stylish scene in Florence  

Read More http://www.gq.com/style/street-style/201201/tommy-ton-pitti-uomo-fashion-week#ixzz1jNFzYws9

Pitti Uomo 81 – ziua 2


A venit momentul mult așteptat de către mulți din voi. Au sosit fotografiile cu bărbații care au fost prezenți la Pitti Uomo în a doua zi.
Parcă ținutele nu sunt la fel de spectaculoase ca și cele din ziua 1, dar au și aceste câteva avantaje.
Sunt curios care dintre aceaste ținute te-a atras cel mai mult și de ce.
Până te decizi ce să-mi răspunzi, haide să savurăm această artă a străzii.
2. http://streetfsn.blogspot.com
3. http://streetfsn.blogspot.com
4. http://streetfsn.blogspot.com
5. http://streetfsn.blogspot.com
6. http://streetfsn.blogspot.com
7. http://streetfsn.blogspot.com
8. http://streetfsn.blogspot.com
9. http://streetfsn.blogspot.com
10. http://streetfsn.blogspot.com
11 http://www.grazia.it/
12 http://www.grazia.it/
13 http://www.grazia.it/
14 http://www.grazia.it/
15 http://moononthemoon.blogspot.com
16 http://www.lookatme.ru
17 http://www.lookatme.ru
18 http://www.lookatme.ru
19 http://hoteltwotwentythree.tumblr.com
20 http://iqfashion.tumblr.com/
21 http://waxwane.tumblr.com/
22 http://iqfashion.tumblr.com/
23 vogue.it
24 vogue.it
Ei sunt “vinovații” că ne fac astfel de fotografii Tommy Ton și Nam( de la stânga la dreapta).
http://tinaratedtinaapproved.tumblr.com
sursa foto: http://streetfsn.blogspot.com

sursa:stilmasculin.ro