luni, 16 ianuarie 2012

Politicienii din România trebuie să se reconecteze la realitate


Clasa politică din România "trebuie să se reconecteze la realitate" şi să ofere soluţii politice problemelor politice, comentează ziarul britanic The Guardian, într-un editorial pe tema situaţiei de la Bucureşti.


The Guardian: Politicienii din România trebuie să se reconecteze la realitate
Imaginea 1/2
The Guardian: Politicienii din România trebuie să se reconecteze la realitate
"În cei 22 de ani de la înlăturarea regimului Ceauşescu, economia de piaţă şi privatizările au devenit soluţii pentru vindecarea tuturor problemelor, soluţii invocate de aproape toţi politicienii care s-au aflat la putere în România. Preşedintele Traian Băsescu, care este la putere din 2004, este unul din principalii avocaţi ai diminuării influenţei statului în numeroase domenii – cel mai recent, în sistemul de sănătate", scrie editorialistul Cristian Cercel, într-un articol intitulat "Politicienii români trebuie să se reconecteze la realitate", notând că "protestele într-o naţiune apatică încă sunt ignorate de Guvernul României şi beneficiază doar de puţină susţinere din partea opoziţiei".
"Săptămâna trecută, proiectul de lege privind reformarea sistemului sănătăţii a condus la demisia lui Raed Arafat, un oficial guvernamental extrem de popular", continuă The Guardian, precizând că demisia a condus la numeroase proteste, potrivit Mediafax.

"Starea de nemulţumire în legătură cu actuala clasă politică este ceea ce îi împinge pe oameni să iasă pe străzi. Dar ar fi o greşeală să ne gândim că protestele sunt îndreptate doar împotriva lui Băsescu şi a Guvernului. (...) Reticenţa opoziţiei de mobilizare a manifestaţiilor reflectă o lipsă de încredere în întreaga clasă politică", subliniază editorialistul, notând că ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, i-a calificat pe protestatari produsul "mahalalei violente şi inepte".
"Revendicările protestatarilor din România sunt politice, iar revendicările politice necesită răspunsuri politice serioase. Dacă autorităţile române vor continua cu obstinaţie să susţină că nu există această situaţie, "mahalaua violentă şi ineptă" i-ar putea forţa pe politicienii români să fie traşi la răspundere de electorat", încheie editorialistul The Guardian.


PETIŢIE: Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii. SEMNEAZĂ AICI!


Patru zile de proteste în Capitală! Duminică seară, în Piaţa Universităţii au avut loc violenţe fără precedent în ultimele două decenii în România. REALITATEA.NET te invită să susţii petiţia: Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii.


PETIŢIE: Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii
Cea de-a treia zi de proteste a fost marcată de luptele dintre forţele de ordine şi civili, unii dintre ei membrii unor galerii de fotbal, care cereau demisia lui Traian Băsescu. Mai mulţi jandarmi şi civili au fost răniţi. Chiar şi unii care veniseră să protesteze paşnic. VEZI VIDEO
A fost o noapte de foc în centrul Capitalei. Zeci de incendii au fost provocate de protestatari şi mai mulţi oameni au fost răniţi după ce o sticlă incendiară a fost aruncată în ei. O maşină a ars în întregime şi mai multe tonete, bănci, pubele şi decoraţiuni stradale au fost incendiate.

PROTESTELE ÎN CIFRE: Trei zile de revolte VIOLENTE în România

Deşi au primit nenumărate solicitări, pompierii au reuşit cu greu să ajungă la incedii. Fie jandarmii nu permiteau accesul maşinilor de urgenţă, fie protestatarii atacau autospecialele cu pietre. De altfel, o maşină a pompierilor a fost distrusă de manifestanţi şi o autospecială a fost avariată.
Protestele au lăsat urme în centrul Capitalei. Demonstranţii au spart geamuri, au scos garduri de protecţie din pământ şi au vandalizat sataţii de autobuz.
REALITATEA.NET te invită se semnezi petiţia Spune NU violenţei în Piaţa Universităţii!

Facebook, din nou sub atac. Cum poti pierde bani reali


850 de milioane de utilizatori ai retelei de socializare pot sa piarda sume importante de pe card
Facebook, din nou sub atac. Cum poti pierde bani reali
Utilizatorii retelei de socializare Facebook risca sa fie victime ale unei noi inselatorii realizate, de data aceasta, prin sistemul de chat. Atacatorii merg foarte departe si vor sa fure bani reali din conturile userilor.
Inselatoria a fost descoperita de expertul in securitate David Jacoby, de la Kaspersky Lab. El spune ca ar fi o schema complexa de phishing, care implica mai multe etape. 
Intai de toate, rau-facatorul trebuie sa obtina acces la contul cuiva de Facebook, prin metode standarde de phishing. Apoi, schimba poza respectivului utilizator in logo-ul Facebook si modifica si numele lui in "Facebook Security".
Atacatorul initiaza ulterior un dialog pe chat-ul de la Facebook cu toti prietenii persoanei respective spunand"Contul dumneavoastra de Facebook va fi inchis pentru ca cineva v-a raportat. Va rog reconfirmati contul la: 'link' Multumim! Echipa Facebook".
Doar ca link-ul respectiv duce la o pagina din exterior al carei design seamana cu cel al paginii de inregistrare de la Facebook. Pagina contine campuri precum: nume, email, parola Facebook, parola email si intrebare de securitate. Daca un utilizatori completeaza toate informatiile si da click pentru confirmare, urmatoarea pagina il intreaba cele 6 cifre ale cartii de credit pentru a-i stabili identitatea. Daca userul confirma si de aceasta data, va fi invitat sa isi actualizeze informatiile privind cartea de credit, incluzand aici numele, adresa de facturare, numarul intreg de pe card, data expirarii si codul de securitate. In felul acesta, atacatorul are acces la card.
Oficialii de la Facebook au anuntat deja ca fac investigatii. 
Sursa: digitaltrends

iPhone 5 e deja pe piata, la un pret incredibil


Aparatul inca nelansat al celor de la Apple face senzatie in Asia!
iPhone 5 e deja pe piata, la un pret incredibil
Chinezii au scos deja iPhone 5. Da, inaintea celor de la Apple. Vorbim de o copie a dispozitivului, vanduta la incredibilul pret de 31 de dolari.
Aparatul a fost creat de chinezi pe baza informatiilor neoficiale legate de specificatiile adevaratului iPhone 5. Asa ca are colturile rotunjite si e un pic mai subtire. In plus de asta, este si mult mai usor. Iti poti da insa seama ca tii in mana o copie, iar numele aparatului, hiPhone 5, da un pic de gandit.
Guvernele tarilor din vestul Europei au criticat in repetate randuri China pentru modul in care pirateaza produsele de orice fel.
Adevaratul iPhone 5 ar putea ajunge pe piata in aceasta toamna.
Sursa: Reuters

4 sfaturi utile pentru trezitul de dimineata


Trezitul de dimineata este o problema si pentru tine? Stai linistit - exista intotdeauna solutii care pot face primele clipe ale dimineatii mai usoare si chiar mai placute. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de anumite trucuri si sa le pui pe acestea in practica fara doar si poate.

Culca-te devreme


Una dintre cele mai bune tehnici care iti vor usura trezitul de dimineata este culcatul devreme. Calculeaza-ti programul astfel incat sa te asiguri ca dormi 8 ore pe noapte. Astfel, daca programul tau incepe la 7, ar fi bine ca la cel tarziu la ora 23.00 sa adormi. Pentru ca nu adormi de indata ce te asezi in pat, incepe cu baia si dusul de la ora 9.30 cel tarziu si baga-te in pat incepand de la ora 22.00. In acest fel corpul tau se va obisnui cu starea de relaxare si caldura, iar senzatia de somnolenta se va instala cu usurinta.

Consuma alimentele potrivite

Este de evitat sa consumi seara alimente grele. Fereste-te de mancaruri grase, de carne, oua sau prajeli. De asemenea, evita sa consumi alimente sau bauturi care contin zahar sau cofeina - acestea te vor agita si vor amana momentul somnului. De preferat este sa consumi o cana de lapte cu miere cu jumatate de ora inainte de ora la care ti-ai propus sa adormi.

Elimina sursele de lumina si zgomot

Cel mai probabil ai in camera in care dormi un televizor sau un computer, motiv pentru care esti tentat sa le folosesti sau sa le lasi sa functioneze pana in momentul in care adormi. Cel mai bine este sa opresti aceste surse, sa stingi lumina si sa incerci sa te odihnesti. In acest fel somnul tau nu va fi doar foarte lin si linistit, ci si protejat de factori care iti pot influenta visele si starea de a doua zi (imaginile si sunetele sunt asimilate de catre constient uneori chiar si atunci cand esti semi adormit).

Renunta la cele "inca 5 minute" de somn

Cu cat vei amana momentul trezitii dupa ce suna alarma, cu atat iti va fi mai greu sa te trezesti. Partea grava este ca de cele mai multe ori cele "5 minute" se transforma in jumatate de ora sau chiar 60 de minute. In momentul in care suna ceasul ridica-te din pat - in acest sens cea mai buna varianta este sa pozitionezi ceasul sau telefonul cu alarma pe birou sau intr-un loc in care trebuie sa te ridici pentru a-l inchide.


sursa:askmen.ro

7 idei pentru a deveni barbatul sexi dupa care tanjesc femeile


Te uiti cu ciuda cum prietena ta saliveaza de fiecare data cand tipul din reclama de la pasta de dinti zambeste seducator si nu intelegi cum ii reuseste aluia schema si tie nu. Hai sa analizam cateva detalii ale prezentei tale fizice care te pot transforma dintr-un tip banal si comun, in barbatul sexi dupa care tanjesc femeile.

1. Nu uita ca frumusetea se afla in ochii privitorului. Daca pari urat pentru o persoana, alta te poate gasi superb. Iesi mai des in public si incearca sa asculti ce spun ceilalti referitor la aspectul tau fizic pentru a stii unde mai ai de lucrat si ce ai de indreptat.

2. Foloseste un parfum bun pentru ca este cartea ta de vizita. El va ajunge la interlocutorul tau inainte ca tu sa deschizi gura, deci ai o sansa sa impresionezi pozitiv astfel.
De fapt, intotdeauna trebuie sa mirosi bine si asta nu inseamna numai sa folosesti zilnic parfumul, ci si sa nu sari dusul zilnic, mai ales cel de dimineata, inainte sa iesi din casa. Chiar daca pare un sfat banal, pentru multi poate fi o noutate.

3. Poarta intotdeauna haine curate si nesifonate. Nu spune nimeni sa arati mereu impecabil, ca scos din cutie, cu pantalonul calcat la dunga, insa renunta definitiv lahainele vechi, rupte, decolorate, patate, murdare si sifonate. Sunt foarte putini cei carora li se trece cu vederea asa ceva si, de obicei, numele lor incepe cu Brad sau Keanu.

4. Spala-ti parul si scapa de matreata. Cauta un sampon impotriva matretei si schimba-l pana-l gasesti pe cel care chiar functioneaza, chiar daca poate fi ceva mai scump. Spala-ti parul de 3-4 ori pe saptamana, fara se invoci motive de genul "racesc", "mi-e lene", "port caciula" etc.

5. Spala-ti si albeste-ti dintii, daca este cazul. Mai ales fumatorii ar trebui sa-si ia aceste masuri. Nimic nu este mai dezgustator decat sa fii nevoita sa te saruti cu un barbat cu dintii galbeni si respiratie urat mirositoare.

6. Daca te confrunti cu cosmarul acneei, nu lasa lucrurile asa, incercand sa-ti ascunzi fata dupa parul lung. Mergi la dermatolog si respecta-i indicatiile. E mai simplu decat crezi.

7. Gaseste perechea ideala de jeansi, nici prea larga, nici prea stramta, dar care sta bine pe tine. Poarta-i in combinatie cu tricouri drepte si cu un numar mai stramte decat ai alege in mod normal.


sursa:askmen.ro

Ce n-ar trebui sa-i spui niciodata unei femei


Femeile sunt sensibile la foarte multe subiecte, iar barbatii nu au mereu rabdarea, delicatetea si dimplomatia sa le gandile orgoliul, dand deseori cu batul in balta, prin pronuntarea unor fraze care pot distruge rapid relatia. Iata ce nu ar trebui sa-i spui iubitei tale, decat daca vrei sa-ti iei adio de la ea.

1. "M-as da la ea"

Cand pronunti aceste cuvinte, in mintea ei se produce un fenomen asemanator cu alarma unei masini de politie. Indiferent ca te referi la o tipa hot de pe strada, la o cunostinta comuna sau la o vedeta de televiziune, a recunoaste cu voce tare si de fata cu iubita ta ca ai putea oricand agata o alta femeie este echivalent cu realitatea...in mintea ei.

2. "N-ai putea sa arati si tu ca ea?"

Comparatiile cu alte femei, mai ales daca acestea stau mai bine la capitolul sex-appeal sau dotari fizice, nu ii vor face niciodata placere iubitei tale. Iar in momentul in care o mai si intrebi de ce nu seamana cu alt ideal de frumusete, o vei umili prea tare. Pana la urma, nu te obliga nimeni sa stai cu ea, daca salivezi dupa altele.

3. " Nu vrei s-o facem in trei?"

Nu, sexul in trei nu este permis in cadrul unui cuplu, decat daca femeia propune asta. De ce? Deoarece, in mintea majoritatii femeilor, sexul in trei este echivalent cu inselatul, la care mai vrei si acordul si acceptul ei, pe deasupra. Nu pronunta aceasta fraza decat in gluma sau ca s-o testezi si in nici un caz nu aminti de o a treia persoana cu care te-ai gandit deja sa faci sex.

4.� "Fosta mea prietena..."

Orice fraza care incepe astfel are sanse mari sa provoace un scandal, mai ales daca vrei sa spui ca fosta era mai buna la ceva decat ea. Este un teren minat acolo si, mai ales in prima perioada a relatiei, sa fii sigur ca fantoma fostei prietene va veghea asupra cuplului vostru intr-un fel sau altul, deci nu mai trebuie s-o aduci si tu in discutie.

5. Nu te avantajeaza deloc...

Decat sa intentionezi sa spui ca vreo piesa vestimentara o arata mai grasa, mai bine abtine-te. Pana la urma, tu ai ales-o, iar kilogramele in plus fac parte din trupul ei, care ar trebui sa-ti placa, nu-i asa? Incearca, in schimb, sa-i propui haine cu care ti-ar placea s-o vezi imbracata mai des si sa subliniezi ce calitati ale corpului sau ai dori sa le scoata mai mult in evidenta prin vestimentatie.

sursa:askmen.ro

GQ:Prada Men's Fall 2012 Collection

00420zzzm.jpgDirect from Milan, the full Prada men's Fall 2012 collection by Miuccia Prada is now live on GQ.com. See all the runway looks right here.

Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2012/01/first-look-prada-mens-fall-2012-collection.html#ixzz1jdyZ1Qdv

GQ:Moncler Gamme Bleu Men's Fall 2012 Collection

Direct from Milan, the full Moncler Gamme Bleu men's Fall 2012 collection by Thom Browne is now live on GQ.com. See all the runway looks right here.

Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2012/01/moncler-gamme-bleu-mens-fall-2012-collection.html#ixzz1jdyNH14s

GQ:Calvin Klein Collection Fall 2012 Collection

00080m1111111111.jpgDirect from Milan, the full Calvin Klein Collection men's Fall 2012 collection by Italo Zucchelli is now live on GQ.com. See all the runway looks right here.

Read More http://www.gq.com/style/blogs/the-gq-eye/2012/01/calvin-klein-collection-fall-2012-collection.html#ixzz1jdy9YQoD

GQ:Milan from the Fall 2012 collections

See what's catching the eyes of the GQ fashion team in Milan from the Fall 2012 collections  

Read More http://www.gq.com/fashion-shows/F2012/milan/gq-editors-picks-milan-fashion-week#ixzz1jdwqwY7C

GQ:The Best-Dressed Men at the Golden Globes

The Globes are the goofiest, least sober of the major award shows. But there's nothing boozy about these looks. We pick the 10 best-dressed gents at last night's gala, and five who just missed the cut

Read More http://www.gq.com/style/week-in-style/201201/2012-golden-globes#ixzz1jdvccP00

Ținute Golden Globes 2012


Ieri seară a avut loc gala Golden Globes unde mulți bărbați au fost îmbrăcați la patru ace.
Am ales câteva fotografii mai reprezentative. Mă bazez pe ochiul tău critic că-ți vei da seama de unele greșeli din vestimentația lor.
Dacă acești bărbați își permit ore de consultanță și haine scumpe, de ce nu sunt atenți la imaginea lor?
2 www.goldenglobes.org
3 www.goldenglobes.org
4 www.goldenglobes.org/
5 www.goldenglobes.org/
6 www.goldenglobes.org/
7 http://gossipcenter.com
8 http://gossipcenter.com
9 http://gossipcenter.com
Despre stilul lui Ashton Kutcer mai multe aici.
10 http://gossipcenter.com
Despre stilul lui Johnny Depp mai multe aici.
11 http://gossipcenter.com
12 http://gossipcenter.com
13 http://gossipcenter.com
14 http://gossipcenter.com
sursa foto: www.goldenglobes.org

GLOBURILE DE AUR 2012: Lista completă a câştigătorilor - FOTO

Cea de-a 69-a gală de decernare a premiilor Globul de Aur a avut loc duminică, la Los Angeles, iarevenimentul a fost transmis în direct de HBO România. Prezentăm lista completă a câştigătorilor, unde Meryl Streep şi Goerge Clooney au fost premiaţi pentru interpretare, iar filmele "The Artist" şi "The Descendants" au fost recompensate cu marile trofee pentru cea mai bună dramă, respectiv cea mai bună comedie.

Globurile de Aur 2012: Lista completă a câştigătorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Martin Scorsese, pentru filmul "Hugo".
Premiile de interpretare într-un rol principal în lungmetraj au fost împărţite de actorii George Clooney (dramă) şi Jean Dujardin (comedie/musical) şi de actriţele Meryl Streep (dramă) şi Michelle Williams (comedie/ musical).
Prezentăm lista completă a câştigătorilor ediţiei din 2012 a premiilor Globul de Aur:
  • Cel mai bun film - dramă: "The Descendants" de Alexander Payne
  • Cel mai bun film - comedie/ musical: "The Artist" de Michel Hazanavicius
  • Cel mai bun regizor: Martin Scorsese ("Hugo")
  • Cel mai bun actor - dramă: George Clooney ("The Descendants")
  • Cea mai bună actriţă - dramă: Meryl Streep ("The Iron Lady")
  • Cel mai bun actor - comedie/ musical: Jean Dujardin ("The Artist")
  • Cea mai bună actriţă - comedie/ musical: Michelle Williams ("My Week with Marilyn")
  • Cel mai bun actor în rol secundar într-un lungmetraj: Christopher Plummer ("Beginners")
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Octavia Spencer ("The Help")
  • Cel mai bun lungmetraj animat: "The Adventures of Tintin" - Steven Spielberg
  • Cel mai bun scenariu: Woody Allen ("Miezul nopţii în Paris")

  • Cel mai bun film într-o limbă străină: "A Separation" (Asghar Farhadi, Iran)



  • Cea mai bună coloană sonoră: Ludovic Bource ("The Artist")
  • Cel mai bun cântec original: "Masterpiece" - Madonna ("W.E.")
  • Cel mai bun serial de televiziune - dramă: "Homeland"
  • Cea mai bună actriţă într-un serial - dramă: Claire Danes ("Homeland")
  • Cel mai bun actor într-un serial - dramă: Kelsey Grammer ("Boss")
  • Cel mai bun serial - comedie/ musical: "Modern Family"
  • Cea mai bună actriţă într-un serial - comedie/ musical: Laura Dern ("Enlightened")
  • Cel mai bun actor într-un serial - comedie/ musical: Matt LeBlanc ("Episodes")
  • Cel mai bun lungmetraj TV sau miniserie: "Downton Abbey"
  • Cel mai bun actor într-un rol principal într-un lungmetraj TV sau într-o miniserie: Idris Elba ("Luther")
  • Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj TV sau într-o miniserie: Kate Winslet ("Mildred Pierce")
  • Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, film TV sau într-o miniserie: Peter Dinklage ("Game of Thrones")
  • Cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial, film TV sau într-o miniserie: Jessica Lange ("American Horror Story")
  • Premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră a fost primit de actorul Morgan Freeman
Cea de-a 69-a gală a Globurilor de Aur a avut loc duminică seară, la Beverly Hilton din Los Angeles. Gala a fost difuzată de postul de televiziune NBC şi a fost prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.
Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 24 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 26 februarie.



SURSA:MEDIAFAX.RO