luni, 16 ianuarie 2012

4 sfaturi utile pentru trezitul de dimineata


Trezitul de dimineata este o problema si pentru tine? Stai linistit - exista intotdeauna solutii care pot face primele clipe ale dimineatii mai usoare si chiar mai placute. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de anumite trucuri si sa le pui pe acestea in practica fara doar si poate.

Culca-te devreme


Una dintre cele mai bune tehnici care iti vor usura trezitul de dimineata este culcatul devreme. Calculeaza-ti programul astfel incat sa te asiguri ca dormi 8 ore pe noapte. Astfel, daca programul tau incepe la 7, ar fi bine ca la cel tarziu la ora 23.00 sa adormi. Pentru ca nu adormi de indata ce te asezi in pat, incepe cu baia si dusul de la ora 9.30 cel tarziu si baga-te in pat incepand de la ora 22.00. In acest fel corpul tau se va obisnui cu starea de relaxare si caldura, iar senzatia de somnolenta se va instala cu usurinta.

Consuma alimentele potrivite

Este de evitat sa consumi seara alimente grele. Fereste-te de mancaruri grase, de carne, oua sau prajeli. De asemenea, evita sa consumi alimente sau bauturi care contin zahar sau cofeina - acestea te vor agita si vor amana momentul somnului. De preferat este sa consumi o cana de lapte cu miere cu jumatate de ora inainte de ora la care ti-ai propus sa adormi.

Elimina sursele de lumina si zgomot

Cel mai probabil ai in camera in care dormi un televizor sau un computer, motiv pentru care esti tentat sa le folosesti sau sa le lasi sa functioneze pana in momentul in care adormi. Cel mai bine este sa opresti aceste surse, sa stingi lumina si sa incerci sa te odihnesti. In acest fel somnul tau nu va fi doar foarte lin si linistit, ci si protejat de factori care iti pot influenta visele si starea de a doua zi (imaginile si sunetele sunt asimilate de catre constient uneori chiar si atunci cand esti semi adormit).

Renunta la cele "inca 5 minute" de somn

Cu cat vei amana momentul trezitii dupa ce suna alarma, cu atat iti va fi mai greu sa te trezesti. Partea grava este ca de cele mai multe ori cele "5 minute" se transforma in jumatate de ora sau chiar 60 de minute. In momentul in care suna ceasul ridica-te din pat - in acest sens cea mai buna varianta este sa pozitionezi ceasul sau telefonul cu alarma pe birou sau intr-un loc in care trebuie sa te ridici pentru a-l inchide.


sursa:askmen.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu