sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Iată cum poţi să iti gasesti un loc de muncă!


Fiecare dintre noi a ajuns măcar o dată în viață în căutarea unui loc de muncă. A găsi un loc de muncă în 2012, când angajatorii sunt mai precauți ca niciodată, e cu atât mai dificil. Există însă și vești bune, adică instrumente care ne pot da un avantaj în fața celorlalte persoane care caută un job în România sau un loc de muncă în străinătate prin metode tradiționale. Specialiştii portalului de job-uri Tjobs ne sfătuiesc cum să procedăm pentru a avea succes.
-Metoda tradițională de căutare a unui loc de muncă. Primul pas în căutarea unui job este să întrebați familia, cercul de prieteni, cunoștințe, colegi, etc., dacă nu știu de vreun loc de muncă. Pasul doi este să începeți să studiați companiile în care credeți că v-ar plăcea să lucrați, apoi începeți să completați CV-uri și scrisori de intenție pe care le trimiteți firmelor sau companiilor. Următorul pas este să consultați presa, revistele specializate pe anunțuri de mică publicitate și să dați telefoane. De cele mai multe ori răspunsurile negative sau cele care nu vă sunt pe plac vă fac să rămâneți în continuare fără locul de muncă dorit. Încă și mai dezarmantă e căutarea unui loc de muncă în străinătate?

-Metoda online de căutare a unui loc de muncă în România sau în străinătate.Primul lucru e crearea unui cont, care durează doar câteva minute. Ceva mai mult, aproximativ 30 de minute, ia completarea unui CV, care e important să fie completat în întregime. Dacă doriți un job în străinătate e recomandabil ca CV-ul să fie completat și în limba engleză. Partea bună e că CV-ul se completează o singură dată. Apoi, logați fiind pe contul deja creat, singurul lucru care vă rămâne de făcut este să parcurgeți anunțurile și, cu câteva click-uri, să aplicați pentru job.
O listă completă și la zi cu locurile de muncă din România și locurile de muncă din străinătate e disponibilă online, non-stop pe www.tjobs.ro. Fiecare job este însoțit de o descriere, o listă cu cerințele angajatorului, informații despre salariul oferit și modalitățile efective de aplicare. Spre deosebire de metoda tradițională de căutare a unui job, care implică zile, săptămâni sau luni de zile de așteptare, folosind sistemul profesional de recrutare online Tjobs.ro, toată procedura se întâmplă într-o singură zi. O simplă completare a unui CV online, poate să vă scutească de zeci de telefoane, drumuri și anunțuri care costă.

Mai mult, vă poate aduce atât un loc de muncă în România, cât și un loc de muncă în străinătate. Câteva sfaturi utile legate de cum se face un CV puteți găsi deja pe portalul nostru, alături de alte sfaturi pe care e bine să le aveți în vedere pentru a vă alege țara cea mai potrivită în care să lucrați. Pe lângă asta, portalul Tjobs.ro vă oferă și o consiliere pentru ca semnarea unui contract de muncă în străinătate să fie mult mai facilă decât v-ați fi imaginat.




sursa:libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu