marți, 24 ianuarie 2012

Femeile simt mai multă durere decât bărbaţii

Concluziile unui nou studiu susţin că femeile simt cu până la 20 la sută mai multă durere decât bărbaţii. Există, spun cercetătorii, posibilitatea ca ele să fie cele care recunosc mai uşor momentele în care simt durere, spre deosebire de bărbaţi, care ar putea ascunde asta.

Femeile pot simţi mai multă durere decât bărbaţii, spune un studiu
Cercetătorii de la Universitatea Stanford au examinat dosarele medicale a mai mult de 72.000 de pacienţi şi au descoperit că femeile acuză dureri în medie cam cu 20 la sută mai mult decât bărbaţii, susţine CNN, citat de New York Daily News. 

Participanţii la studiu au fost rugaţi să îşi evalueze durerile pe o scară de la 1 la 10, 1 însemnând că nu simt nicio durere şi 10 desemnând o durere extremă, iar femeile au notat, în genere cu un punct şi jumătate mai mult decât bărbaţii. Cercetătorii încearcă acum să determine dacă acestea chiar simt mai multă durere sau, pur şi simplu, sunt mai dispuse să o recunoască.

"S-ar putea să fie nevoie să ajustăm felul în care ne raportăm la femei şi bărbaţi şi la felul în care aceştia simt durerea", susţine Atul Butte, autorul principal al studiului. Femeile ar putea simţi mai multă durere dintr-un cumul de motive, indiferent dacă e vorba de motive biologice, psihologice sau sociale. Studiile anterioare au arătat faptul că femeile sunt mult mai dispuse să meargă la medic şi sunt mai puţin timide în a descrie medicilor durerile pe care le simt, scrie SFGate.com, citat de New York Daily News.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu