luni, 23 ianuarie 2012

Fabricat in Romania. Genti marca Aston Martin sau Jaguar pleaca din Alba cu 100 euro si se vand in strainatate cu 600 euro


Sunt deja ani buni de cand, in Romania, se fac accesorii si chiar tinute pentru cele mai vestite firme din lume. In timp ce omul de rand isi cumpara haine din China de proasta calitate, vanzarile acestor producatori au crescut cu 20 la suta. Mai nou, din mainile muncitorilor nostri ies inclusiv genti de voiaj pentru colectiile Aston Martin si Jaguar. Cand ajung in magazin, preturile sunt si de 8 ori mai mari ca atunci cand au iesit de pe poarta fabricii.































Intr-un atelier de marochinarie din judetul Alba se lucreaza in detaliu. Fiecare angajat este atent sa nu zgaraie pielea, sa fie cusatura dreapta si cataramele centrate. Din mainile acestor oameni ies posete de sute si chiar mii de euro, care fac parte din colectiile de lux ale unor marci de masini  englezesti.


















Chiar administratorul fabricii ne prezinta o geanta Aston Martin. ''Se recunoaste in aceasta piesa stilul traditional britanic, pielea tabacita vegetal si culorile gama natur”, spune Constantin Chesculescu.
Obiectele trec si de 40 de ori prin mainile croitorilor pana sunt impachetate pentru livrare. Iar fiecare comanda defineste clientul. Italienii prefera culorile vii, nemtii aleg negru si maro, iar britanicii apreciaza nuantele naturale.
"O geanta iese pe poarta fabricii undeva la 100 de euro si poate sa ajunga in marile magazine pana la 600 de euro”, explica Ana Maria Popa, manager exporturi.














La Baia de Aries, o firma de confectii sport a reusit sa cucereasca piata europeana. “Procentul cel mai mare il livram pe piata Germaniei, avem si pentru Italia si pentru Franta", spune Mariana Terhes, director tehnic.
Cele 160 de angajate se pot lauda ca au croit si cusut haine pentru firme de renume ca Benetton, Goretex sau Lotto.


sursa:incont.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu