marți, 17 ianuarie 2012

Salarii peste 4.000 de euro in institutiile UE. Comisia Europeana scoate la concurs sute de joburi


Absolventii de facultate se pot inscrie, din martie, in competitia pentru un post de administrator in cadrul institutiilor europene. Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) lanseaza competitia anuala pentru aproximativ 300 de joburi in domenii precum Administratie publica europeana, Drept, Audit, Comunicare si Relatii Externe.


 Salarii peste 4.000 de euro in institutiile UE. Comisia Europeana scoate la concurs sute de joburi
O pozitie de administrator este una de functionar european permanent, cu o remuneratie careincepe de la 4.200 de euro (in cazul AD 5) side la 5.350 de euro (in cazul AD 7).
 
Administratorii se ocupa de elaborarea politicilor si de punerea in aplicare a legislatiei europene, efectueaza analize si ofera consiliere.
 
Un administrator poate juca un rol esential in procesul legislativ si in cel bugetar al Uniunii Europene, poate coordona vastele politici economice sau de alt tip ale statelor membre, poate participa la negocieri cu tari terte sau poate reprezenta institutiile in cadrul forumurilor internationale.
 
“Candidatii trebuie sa fie obligatoriu absolventi de facultate. In cazul pozitiilor din domeniile Drept si Audit acestia trebuie sa aiba studii de specialitate. Pentru celelalte domenii, candidatii pot fi absolventi de Management European, Jurnalism, Sociologie, Comunicare sau Relatii Internationale. Locurile de munca pot fi repartizate in institutii europene din toate tarile UE, iar noutatea din acest an este ca testarile se dau in limba romani”, a declarat, pentru incont.ro, Mihaela Liliana Stroe, psiho-sociolog specializat in selectia personalului si project manager Euroconcurs.
 
Participarea la aceste competitii europene presupune inscrierea candidatilor pe site-ul oficial EPSO - www.eu-careers.eu, pentru a putea trece etapa de preselectie. Preselectia, numita Computer Based Test, contine teste de “verbal reasoning” (rationament verbal), “abstract reasoning” (rationament abstract), “numerical reasoning” (rationament numeric) si “situational judgement” (gandire situationala).
 
Testele de “verbal reasoning” testeaza abilitatea verbala, cele de “numerical reasoning” testeaza abilitatea de calcul numeric, cele de “abstract reasoning” testeaza capacitatea de gandire abstracta (teste de inteligenta), iar cele de “situational judgement” testeaza comportamentul in anumite situatii la locul de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu