miercuri, 11 ianuarie 2012

Bucuresti: Strada – episodul VII


Inceputul de an are temperaturi de primavara. Nu tu zapezi, nu viscol, fara sanii si fara haine groase. Asta, in dauna comerciantilor. Pentru mine, personal, e o bucurie acest fel de vreme. daca ce tot peroreaza ei de ceva vreme (fara baze solide) – incalzirea globala – chiar isi arata efectele. Mi-ar placea sa fie astfel de vreme si iarna viitoare. Imi place caldura. Las optiunea privelistii cu zapada pentru zona montana, acolo unde ii e locul.
In aceste conditii, o privire aruncata pe strada ma face sa observ reinventarea tinutelor de sezon si colorarea acestora. Sunt imagini care ma bucura. E un semn, incipient ce-i drept, ca griurile, nuantele plictisitoare de kaki, eternul negru si verdele tocit vor disparea usor-usor din peisaj, facand loc culorilor din imaginatia ta. Da, asta e, am vazut curaj.
Pe de alta parte, ultima vizita in Italia, in 2009, in perioada sarbatorilor de Craciun, imi aducea in fata ochilor o mare de veste din nylon absolut seducatoare prin functionalitatea si linia lor cea noua: mai aproape de corp, cusute mai responsabil, ba aruncate cu intelepciune (asa cum poti observa intr-unul dintre episoadele trecute) peste un blazer de sezon.
Prin fata obiectivului au trecut si reprezentantii varstei a treia, vajnici aparatori ai tinutelor de altadata: cojoace din miel veritabil, pardesie pana in pamant, loden-uri, palarii pentru promenada sau jachete din piele, modele vintage, revigorate de cate un fular verde, aruncat nonsalant la gat.
Si mai e si pustimea. care incepe sa invete. Si nu doar din reviste, ci cautandu-si singuri vectorii stilului personal: bocanci de la un producator, jacheta de la altul, esarfa tatalui, o borseta fistichie. Rezultatul? Individualizare. Un rezultat corect.
Strada inceputului de 2012 e linistita, tacuta. Isi asteapta primele raze adevarate de soare, moment la care, sper, ca barbatii nostri isi vor descatusa imaginatia la subiectul tinute. Mai este putin pana in martie. Iti recomand pana la acele vremuri sesiuni lungi de alergare, tainuri bine proportionate, multe fructe si apa plata. Nu de alta, dar nu vrei sa te falesti cu noua ta burta capatata peste iarna.
In alta ordine de idei, reinventeaza-te vestimentar. daca natura si-a amestecat manifestarile specifice, amestecand iarna cu primavara si cu toamna, amesteca-le si tu. N-ai cum sa nu castigi.


sursa:domnideromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu